Hrana sanatoasa din padure care ajuta dieta

Hrana de top a omului ramane un meniu din bunatatile padurii. Genele noastre inca sunt adaptate la hrana stramosilor si nu au facut "schimbarea" pentru hrana chimizata. Cu alte cuvinte, fiecare celula a organismului nostru functioneaza optim cu energie din padure.
Va dam cateva exemple care sunt accesibile. In aceasta perioada, au aparut deja alunele de padure. Le gasiti in coaja si le pastrati astfel pana la primavara. Miezul are un gust exceptional. Sunt imunomodulatoare, daca le consumati zilnic in cantitati mici si astfel ideale in anotimpul rece. Iar la un consum indelungat asigura o protectie excelenta a vaselor de sange.

In aceasta perioada inca gasiti mure, dar si zmeura, catina sau merisor proaspat. Toate aceste fructe de padure aduc cel mai mare numar de nutrienti esentiali necesari omului. Congelati-le in pachetele mici si folositi-le toata iarna. Catina se poate consuma cu miere, daca nu suportati gustul amar. Celelalte fructe se consuma ca atare, dupa decongelare. Merisorul nu trebuie ratat pentru ca reprezinta cea mai puternica substanta din natura impotriva infectiilor aparatului urinar, frecvente iarna. De asemenea, e si un antiinflamator puternic. Si macesul trebuie folosit. Fructele se taie pe jumatate, se elimina semintele care sunt puternic alergene si se lasa la uscat sau se baga la congelator. Macesul are cea mai mare cantitate de vitamina C dintre toate fructele din lume. Acestea sunt minunile padurii din categoria plantelor.
Nu uitati insa nici de produsele de origine animala. Ouale de pasari salbatice sunt excelente. Si oul de prepelita face parte din aceasta categorie, cu conditia ca pasarea sa nu fi fost crescuta intensiv. Ouale de porumbel, de rata salbatica, de gasca salbatica pot fi si ele consumate fara probleme. Provin de la pasari care traiesc in mediul salbatic, deci ouale vor avea numai principii active de top.

Si nu uitati de carnea de vanat. Stim ca e scump sa cumparati urs sau caprioara. O alternativa mai iefina este carnea de mistret. Carnea de porc salbatic nu atenteaza asupra ficatului sau a arterelor asa cum face carnea de porc crescuta industrial. Variante de vanat moderate la pret ar fi pasarile salbatice. Insa aveti o alternativa domestica care are calitatile vanatului. Este vorba de carnea de capra, crescuta insa 100% natural. Gustul acestei carni este asemanator vanatului. Procentul vitaminelor prezente in compozitia sa (B1, B2 si PP, chiar E, F in cantitati mai mici) este aproape dublu comparativ cu cel prezent in carnea de vita, vitel si miel. Si aceasta insa se consuma cu moderatie, ca orice alta carne rosie, si trebuie fezandata in prealabil.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu