Rostopasca si minunile pe care la face pentru organism

Rostopasca este cel mai bun leac împotriva negilor. Este recunoscuta însa si pentru proprietatile sale în tratamentul bolilor hepato-biliare. Afla mai multe despre afectiunile pe care le vindeca în acest material!

Contine alcaloizi, sparteina, vitamina C, ulei volatil, flavonoizi, saponoide, saruri minerale, compusi care o recomanda în tratamentul a peste o suta de afectiuni. Printre cele mai importante se numara colicile biliare, dischinezia biliara, acneea, eczemele, enterocolitele, hepatitele acute si cronice. Rostopasca poate fi un bun remediu si în tratamentul leucemiei. Stiai ca, în cazul cancerelor hepatice, extractul de planta poate opri procesul de dezvoltare a tumorilor?

Extern, trateaza eczemele si negii

Bataturile, dar si tumorile maligne de piele se pot trata cu ajutorul compreselor cu infuzie si suc de rostopasca. Pentru cataracta si petele de pe cornee, se recomanda sucul de rostopasca. Se ia o frunza de planta, se spala, iar tulpina ei se preseaza cu degetele pana iese un lichid de culoare portocalie. Cu sucul extras se unge pleoapa înspre coada ochiului.

Eczemele se pot trata cu alifie de rostopasca. Se prepara din 30 g pulbere de rostopasca si 15 g vaselina, la care se adauga 10 ml ulei de masline. Cu acest amestec se ung ranile si se panseaza. Pansamentul trebuie sa stea 2-3 zile, dupa care se poate schimba pana la vindecare.

Negii pot fi „stersi“ de pe piele tot cu suc de rostopasca. Se aplica lichidul pe suprafata afectata, tamponand usor si se lasa sa actioneze în profunzime. Se repeta în fiecare dimineata si seara. In cel mult o luna si jumatate de tratament, negii vor disparea. Sucul de rostopasca e eficient si în tratarea herpesurilor bucale si genitale.

Atentie! Poate deveni toxica!

Din cauza alcaloizilor în numar mare din continut, rostopasca devine extrem de toxica daca este depasita doza recomandata. Indiferent de afectiune, nu se poate administra de catre un adult care cantareste 75 de kilograme mai mult de 4 g de planta uscata în fiecare zi.

Depasirea dozei recomandate duce la complicatii precum gastroenterita, tuse, probleme de respiratie, spasme digestive, halucinatii si tulburari cardiace. Nu se recomanda gravidelor si copiilor sub 12 ani.

Ce poate trata pe cale interna

Rostopasca este hematopoietica, adica ajuta la formarea sangelui, de aceea se recomanda în tratamentul leucemiei. Se face un amestec din urzici, mladite de soc si rostopasca, 2 lingurite de plante uscate la 250 ml apa clocotita si se beau 2 l pe zi.

Bolile hepato-biliare, cum sunt hepatita cronica si dischinezia biliara, se utilizeaza tinctura de rostopasca. De 3 ori pe zi se consuma 10 picaturi de tinctura. In tratamentul gastritei se recomanda consumul a cate 10 picaturi de tinctura, de 4-6 ori pe zi.

Hemoroizii se pot vindeca tot cu ajutorul acestei plante. Se beau cu înghitituri mici2-3 cani cu infuzie în fiecare zi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu