Cercetătorii au descoperit că această legumă gătită la cuptor
ucid până la 65% din celule canceroase. Dar beneficiile pentru sănătate
ale cartofilor dulci nu se limitează la studiile de laborator.
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii japonezi, femeile care
se află în pre-menopauză şi mănâncă cartofi dulci mai mult de trei ori
pe săptămână au cu 30% mai puţine riscuri de a dezvolta cancer mamar.
Alte studii au arătat că această legumă (în combinaţie cu alte
alimente), reduce riscul apariţiei cancerului la rinichi cu 56% şi a
cancerului vezicii biliare cu 67%.
Cartofii dulci sunt o sursă excelentă de antioxidanți, cum sunt
betacarotenul, vitamina C, manganul, complexul de vitamina B și potasiu.
Nu numai că au un indice glicemic scăzut, dar cartofii ajută la
reducerea nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățesc sensibilitatea la
insulină la adulții cu diabet zaharat de tip II.
Betacarotenul este un antioxidant puternic. Specialiștii spun că
persoanele care consumă o dietă bogata în betacaroten au un risc redus
de a se îmbolnăvi de cancer, în special de plămân, colon și stomac.
Te ajută să slăbești
Potrivit unui alt studiu realizat pe șoareci, cartofii dulci pot
ajuta chiar la pierderea în greutate, reducând apetitul. Metoda de gătit
sau de preparare este la fel de importantă ca și alimentele pe care le
mănânci, deoarece acest lucru poate avea un impact foarte mult asupra
calității meselor. Cartofii dulci nu sunt o excepție.
Gătiți la aburi
sau copți în cuptor, cartofii dulci își păstrează betacarotenul, făcând
ca antioxidantul să fie ingerat mai ușor de organism. Prin fierbere,
cartofii dulci își pierd beneficiile.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu