Remedii naturiste pentru decongestionarea sinusurilor

Daca suferi de infectii repetate ale sinusurilor, afla ca nu esti singur. Din cauza diversilor factori, inclusiv toxinele de mediu si alimentatia necorespunzatoare, problemele sinusurilor devin tot mai frecvente. Pentru cei care vor sa se fereasca de prea multe antibiotice avem doua remedii naturiste pentru decongestionarea sinusurilor:

1. O "priza" de hrean
Durerea cauzata de sinusurilor blocate si/ sau infectii raspunde foarte bine la tratamentul cu hrean. Rade putin radacina de hrean si ia in gura aproximativ 1/4 lingurita. Tine-o in gura si incearca sa inspiri pana aroma dispare, de obicei, cam 30 de secunde. Este ca atunci cand fumezi si incerci sa inspiri fumul.

Oamenii timizi s-ar putea sa stea departe de acest tratament, dar cei curajosi care l-au incercat au sustinut ca hreanul luat in acest mod deblocheaza mucusul, reducand presiunea intr-un timp foarte scurt. Facand acest lucru zilnic, timp de cateva zile, vei putea sa vindeci infectia sinusurilor. De asemenea, poti introduce hreanul, pentru o perioada, si in dieta de zi cu zi.
Potrivit lui Richard Mabey, autor al The New Age Herbalist, "Hreanul este un stimulent circulator puternic, cu proprietati antibiotice. Este eficient si pentru infectii pulmonare si urinare".

2. Inhalatia cu plante
Uneori, aerul in casele noastre e atat de uscat, incat multa lume se plange de senzatia de sinsuri infundate. Congestia sinusurilor si nasul infundat contribuie la declansarea durerilor de cap.
O modalitate extrem de simpla si la indemana fiecaruia de a decongestiona sinusurile este crearea unor vapori cu ajutorul unor plante. Pentru aceasta aveti nevoie de:

2 litri de apa
1/4 ceasca de coada soricelului proaspata sau 2 linguri de planta uscata
1/4 ceasca de menta proaspata sau 2 linguri de planta uscata
Rozmarin - 1 lingura de planta proaspata sau 2 lingurite planta uscata
Cimbru -1 lingura de planta proaspata sau 2 lingurite planta uscata

Se pune apa intr-o cratita pe aragaz. Adaugati toate ierburile. Fierbeti descoperit la foc mic timp de 30 pana la 40 de minute. Acest lucru permite esentelor din plante sa se evapore in casa.
Aceeasi infuzie o puteti folosi si sub forma de infalatie. Acoperiti capul cu un prosop si stati cu fata de-asupra aburilor aproximativ 10-15 minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu