Plante benefice in dezechilibrele hormonale

Problemele cauzate de dezechilibre hormonale includ transpiratii, acnee, oboseala cronica, uscaciune vaginala, modificari ale dispozitiei, depresie si anxietate, dureri de cap, retentie de apa sau edeme in diverse parti ale corpului, infertilitate, endometrioza, fibrom, palpitatii ale inimii, dureri de san.

Una dintre cele mai importante glande este tiroida. In cazul in care tiroida nu functioneaza bine, aceasta poate provoca o mare varietate de probleme. Unele dintre acestea includ lipsa de energie, depresie, greutate mare.

Exista multe plante si remedii naturale care pot duce la echilibrarea hormonilor. Iata cateva plante benefice in dezechilibrele hormonale:

Alga Kelp
Este excelenta pentru reglarea tiroidei. Este bogata in iod, fier, potasiu, minerale esentiale pentru femei. Multe alte vitamine, minerale si nutrienti sunt furnizate de aceasta planta.

Patrunjelul
Este o alta planta care poate fi folosita ca o vitamina de zi cu zi, pentru a ajuta la imbunatatirea starii de sanatate, care echilibreaza nivelul de hormoni. Patrunjelul este cea mai mare sursa de fier dintre toate legumele verzi si are de trei ori mai mult vitamina C decat citricele. Aceasta planta este, de asemenea, bogata in vitaminele A si B, care regleaza ciclul menstrual.
Patrunjelul nu ar trebui sa fie utilizat de catre femeile care alapteaza .

Papadia
Radacina de papadie este o alta planta medicinala deosebit de utila in dezechilibrele hormonale. In plus, stimuleaza ficatul, care ajuta organismul sa scape de toxine, deseuri si bacterii.

Lucerna
Este o alta planta extrem de hranitoare, care ar trebui sa fie pe lista de zi cu zi. Lucerna are opt aminoacizi esentiali de care corpuril are nevoie. Aminoacizii nu pot fi produsi de corpul nostru. De asemenea, este destul de bogata in vitaminele A si K, plus fier, calciu, magneziu, potasiu si vitamine si multe alte minerale.

Zmeura
Este o planta des utilizata sub forma de ceai, care functioneaza excelent pentru o varietate de probleme comune sexului feminin. Ajuta la consolidarea intregului sistem de reproducere feminin, inclusiv peretii uterului. De asemenea, ajuta la reducerea fluxului de sange si a crampelor menstruale dureroase si poate preveni sau reduce hemoragia in timpul nasterii.

Black Cohosh
Este o sursa de estrogeni naturali, fiind indicata in tratamentul pentru bufeuri si alte simptome, la menopauza. De asemenea, ajuta la reglarea fluxurilor de sange menstrual, si atunci cand este combinata cu Ginger, poate calma crampele menstruale dureroase.

Sarsaparilla
Este o planta de echilibrare hormonala care functioneaza excelent atat pentru barbati cat si femei. Este o sursa naturala de progesteron, testosteron, stimuleaza actiunea estrogenica la femei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu