Cele mai bune surse de vitamina C

Acest incredibil nutrient este extrem de vital pentru sanatate! Descoperita acum sute de ani de marinarii britanici ca poate vindeca scorbutul, acum se stie ca vitamina C poate vindeca peste 30 de boli grave, fiind intens folosita de medicul generalist Frederick R. Klenner la inceputul anilor 1940! Dr Klenner a vindecat pojarul, varicela, oreionul, tetanosul si poliomielita folosind doze uriase de vitamina C.

Dr. Karel Tyml si colegii sai de la Universitatea din Ontario de Vest au descoperit ca vitamina C poate determina remisia sepsisului, in timp ce Dr. Song de la Universitatea din Ulsan din Korea a descoperit ca o doza suficient de mare de vitamina C este asociata cu o rata mai mare de supravietuire la pacientii cu boli cardiace, ajutand corpul sa-si reduca inflamatia.

Desi nu toata lumea are nevoie de doze mari de vitamina C, o doza zilnica suficienta a acestei vitamine atat de importante nu poate decat sa ne faca bine!

Majoritatea suplimentelor cu vitamina C sunt pline de substante chimice, coloranti artificiali si conservanti. Este mai preferabil sa iti iei vitamina intr-un mod mai gustos! Din alimente adevarate!

Pentru a lua vitamina C din alimente, trebuie sa le consumi crude si neprocesate! Vitamina C nu este stabila in prezenta caldurii si, prin gatire, mare parte din vitamina C continuta de alimente se pierde!

Iata 10 dintre cele mai bogate surse naturale de vitamina C, pe care le poti include in dieta ta zilnica.

    Camu Camu

Fructul de camu camu este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C din lume – o singura lingura de pudra de camu camu contine 1180% din doza zilnica recomandata! Adica 708 mg intr-o cantitate atat de mica!

    Ciresele acerola

Ciresele acerola sunt pline de vitamina C! O lingura de pudra contine 315 mg! Adica 525% din doza zilnica recomandata intr-o singura lingura!

    Ardeiul iute

O cana de ardei iute rosu contine de trei ori mai multa vitamina C decat o portocala, 190 mg.

    Guava

O jumatate de cana din acest fruct tropical contine 188 mg.

    Kiwi

Surprinzator de bogat in vitamina C, o cana de kiwi feliat are 167 mg, sau echivalentul a 278% din necesarul zilnic.

    Fructele goji

Fructele goji sunt bogate in antioxidanti insa reprezinta si o sursa importanta de vitamina C, cu 144 mg la o cana de pudra de goji!

    Portocalele

Portocalele sunt printre primele la care se gandeste toata lumea cand vine vorba de o sursa naturala de vitamina C, si pe buna dreptate! Citricele in general sunt o sursa buna de vitamina C, insa o cana plina de bucati de portocala furnizeaza 96 mg de vitamina C. Adica 160% din necesarul zilnic.

    Papaya

Acest fruct tropical merge incredibil de bine in combinatie cu suc proaspat de lime (si ofera si un plus de vitamina C!), insa o cana de papaya contine si singura 88 mg de vitamina C!

    Capsunile

Umilele capsuni sunt mici cocktailuri delicioase de vitamina C, o cana de capsuni contin 84.7 mg!

    Broccoli

Una dintre cele mai bogate surse de vitamina C din lumea legumelor o reprezinta broccoli! O singura cana plina de buchetele de broccoli contine 81 mg de vitamina C.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu