Beneficiile incredibile ale consumului de urzici

Unele produse si suplimente alimentare pot ajuta la focalizarea atentiei si la imbunatatirea memoriei si functiilor creierului. Pe masura ce imbatranim, organismul prezinta semne de deteriorare.
Vestea buna este ca puteti imbunatati sansele de a mentine un creier si un corp sanatos daca adaugati anumite alimente si bauturi in dieta. Incă din cele mai vechi timpuri urzica este folosită în scopuri medicinale şi recomandată în curele terapeutice de primăvară. Este o sursă bogată de fier şi minerale precum calciu, magneziu, zinc, potasiu sau fosfor. Conţine antioxidanţi şi cantităţi importante de vitamine precum A, C, D, E şi K şi lecitină.
Datorită acestor principii active urzica este un bun energizant, vitaminizant, mineralizant, depurativ (în curăţarea sângelui de toxine) şi tonic.
Urzica este folosită mai ales în tratarea căderii părului, a mătreţei, a seboreei, a acneei sau a diferitelor eczeme, ea găsindu-se în componenţa diferitelor creme, tincturi sau a şamponului, dar este recomandată şi pentru tratarea durerilor reumatice, datorită efectului antiinflamator. Totodată, este un bun diuretic, putând fi folosită ca antihipertensiv sau în afecţiunile renale.
Ceaiul de urzică
Majoritatea efectelor benefice sunt asociate ceaiului din frunze de urzică, fiind un remediu naturist la îndemâna oricui.
Ceaiul se prepară din două linguriţe de frunze uscate la 250 ml de apă (apa şi planta se fierb împreună). Se lasă apoi 10 minute, după care se strecoară. Se beau două-trei căni pe zi.
Efecte
- combate tulburările intestinale, durerile de cap şi problemele musculaturii sau ale articulaţiilor
- îmbunătăţeşte activitatea cardiacă
- tratează alergiile şi acneea
- tratează infecţiile urinare
- tratează dizenteria, diareea sau hemoroizii
Pulberea
Se macină fin rădăcinile şi partea aeriană a urzicii cu râşniţa de cafea. Pulberea se păstrează în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase şi reci, timp de 4 săptămâni. Se administrează de 4 ori pe zi, câte o linguriţă întreagă, pe stomacul gol.
Tinctura de rădăcină de urzică
Se pun 15 linguri de pulbere de rădăcină într-o sticlă, peste care se adaugă două pahare (400 ml) de alcool alimentar de 60 de grade. Conţinutul se lasă la macerat două săptămâni, închis ermetic, apoi se filtrează şi se pune în sticluţe mici, închise la culoare. Se administrează de 4 ori pe zi, câte o linguriţă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu