Canadienii extrag aurul din Muntii Apuseni. Nou proiect aurifer

România deschide porțile pentru un nou proiect minier condus de canadieni, care își propun să extragă aur și cupru din Munții Apuseni.
Proiectul este localizat în Valea Rovina, în sudul Munților Apuseni, la 20 de kilometri de Roșia Montană.
Agenția Națională pentru Resurse Minerale a oferit companiei canadiene Carpathian Gold Inc. o licență pe 20 de ani pentru a exploata aurul și cuprul din Valea Rovina.
Este pentru prima dată când România încredințează o licență de minerit pentru metale fără implicarea unei companii deținute de stat. În cazul Roșia Montană, de exemplu, licența este deținută de Roșia Montană Gold Corporation, ai cărei acționari sunt compania canadiană Gabriel Resources (80,69% din totalul acțiunilor) și compania minieră de stat Minvest Deva (19,31% din capital).
La anunțul veștii, acțiunile Carpathian Gold Inc. au explodat la bursă și au crescut cu 200%.
Compania din Toronto va lucra prin subsidiara Samax Romania S.R.L., firmă pe care o deține în totalitate. La ora actuală, Samax realizează o analiză a proiectului, a anunțat Carpathian într-un comunicat de presă.
Compania mai menționează că licența va intra în vigoare după ce va fi analizată de mai multe ministere din Guvern și după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.
Valea Rovina se află în Munții Metaliferi, în sudul Munților Apuseni, în zona cunoscută drept Patrulaterul de Aur, una dintre cele mai bogate regiuni miniere din Europa.
Carpathian Gold Inc. este o companie minieră a cărei afacere principală este exploatarea unei mine de aur la Riacho dos Machados, în Brazilia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu