Coaja de lamaie este bogata in betacaroten si calciu

Coaja de lamaie contine de 5 pana la 10 ori mai multe vitamine decat sucul de lamaie, printre care vitaminele A, C, betacaroten, calciu, magneziu si potasiu. De asemenea, coaja de lamaie are un rol importat in prevenirea sau ameliorarea simptomelor multor afectiuni. Un compus important din coaja de lamaie - salvestrol Q40 – ar avea proprietati anticancerigene, prevenind raspandirea tumorilor in cazul cancerului de san, cel de colon sau cel de piele, arata diverse studii.

Coaja de lamaie este bogata in vitamina C si flavonoide, o combinatie care ajuta la curatarea vaselor de sange si la reducerea nivelului de colesterol din organism, prevenind astfel hipertensiunea arteriala si bolile asociate acestei probleme de sanatate, cum ar fi infarctul sau accidentul vascular cerebral. De asemenea, calciul si magneziul  din coaja de lamaie ajuta la intarirea oaselor si previn instalarea osteoporozei.

Spalati bine doua lamai, stoarceti-le de suc si apoi taiati marunt coaja, pe care o adaugati in 2-3 litri de apa calda. Lasati peste noapte si consumati doua lingurite din aceasta bautura la fiecare trei ore, inante si dupa fiecare masa. Aceasta reteta de suc este ideala pentru prevenirea aterosclerozei, a hipertensiunii si a hipercolesterolemiei, datorita vitaminei P din coaja de lamaie.

Congelati coaja de lamaie, spalata in prealabil si tinuta in otet de mere timp de 10-15 minute (pentru a elimina pesticidele) si dati pe razatoare in salate, peste peste, legume sotate sau orice alt preparat. Aceasta confera un gust puternic si este o infuzie de vitamine si nutrienti care intaresc sistemul imunitar si protejeaza astfel organismul de imbolnavire.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu