Tratamentele de infrumusetare cu capsuni si cirese

Orice femeie se poate baza pe capsuni si cirese daca vrea sa imbunatateasca aspectul pielii. Simple si ieftine, tratamentele de infrumusetare cu capsuni si cirese asigura tenului nutrientii de care are nevoie.

Capsunile sunt un excelent exfoliant, un remediu pentru acnee si un tonic general pentru ten. Ele pot face minuni pentru tenul tau deoarce sunt bogate in vitamina C si substante care previn imbatranirea, vitamina K, acid folic, potasiu, vitamina B5, vitamina B6, cupru, magneziu, mangan si acizi grasi omega-3.

Studiile arata ca in cirese exista antocianine, cele care dau culoarea rosie fructului. Antocianinele sunt substante antioxidante si, alaturi de vitamina C, mentin sanatatea si troficitatea colagenului, adica a unui element de baza al structurii tegumentelor si mucoaselor, al tesuturilor conjunctive in general.

Utilizate in masti faciale, ciresele au proprietati regenerante si vindecatoare, contribuind la eliminarea celulelor moarte, a punctelor negre sau a petelor.

Iata cateva tratamente de infrumusetare cu capsusi si cirese:
1. Peeling cu cirese si capsune
Zdrobeste 3 capsune si 5 cirese si maseaza tenul cu pulpa de fructe timp de 1-2 minute. Lasa sucul pe fata inca 5 minute, apoi clateste.

2. Masca pentru tenul matur
Zdrobeste un pumn de cirese si adauga 2 linguri cu miere. Intinde masca pe fata, aplicand un strat mai gros pe locurile cu riduri. Las-o sa actioneze 15-20 de minute, apoi clateste fata cu apa calda.

3. Exfoliant cu capsuni
Capsunile contin alfa-hidroxi acizi care ajuta la o exfoliere perfecta a pielii.Taie capsuna in doua si maseaza-ti fata cu o jumatate de capsuna. Lasa sa actioneze cateva minute, dupa care clateste cu apa calduta. Fata ta va fi catifelata si vizibil mai curata.

4. Exfoliant pentru picioare
Amesteca 5 capsuni cu 2 linguri ulei de masline si cu 1 lingurita sare grunjoasa. Maseaza talpile cu aceasta compozitie, lasa sa actioneze 5 minute si clateste cu apa.

5. Pentru cearcane si pungi sub ochi
Taie cateva felii de capsuni si pune-le pe ochi. Lasa-le 10 minute sa actioneze, dupa care spala ochii si aplica o crema hidratanta pentru ochi.

6. Lotiune tonica pe baza de capsuni
Amesteca suc de capsuni cu cateva picaturi de apa de trandafiri, aplica pe o discheta demachianta si sterge tenul pentru a indeparta impuritatile.

7. Masca cu capsune pentru ten acneic
Spala capsunile cu apa calduta, apoi lasa-le sa se scurga bine pe un servet absorbant. Zdrobeste-le cu ajutorul unei furculite intr-un bol. Adauga o lingurita de miere (pentru 3-4 capsuni) si amesteca pentru a forma o pasta omogena. Aplica generos pe fata si gat, evitand ochii. Lasa masca sa actioneze pentru aproximatix 20 minute, dupa care clateste.

8. Masca cu cirese pentru piele hidratata si fina
Spala bine o ceasca cu cirese, scoate-le samburii. Zdrobeste-le bine in blender si amesteca-le cu 3 linguri de iaurt grecesc. Aplica masca pe fata, gat si decolteu si lasati sa actioneze 20 de minute. Spala apoi cu apa calduta, prin miscari circulare. Poti face acest tratament de doua ori pe saptamana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu