Milioane de oameni sunt diagnosticati cu cancer in fiecare an, dar putini oameni se gandesc daca alimentele pe care le consuma contin substante cancerigene mortale sau ar putea cauza cancer. Iata cateva alimente care ar putea fi cauza cancerului:
1. Faina alba foarte procesata
Dupa
rafinare, faina alba prelucrata pierde aproape toti nutrientii, dar, in
plus, este inalbita cu dioxd de clor - o substanta iritanta, care poate
fi mortala. Are, de asemenea, un indice glicemic mare ceea ce duce la
cresterea rapida a zaharului in sange. Nu numai ca ne ingrasa, dar
contribuie la declansarea cancerului.
2. Popcorn la microunde
Cui
nu-i place o punga cu floricele? Facut la microunde este usor si
convenabil, insa, pe cat de practice sunt pungile de popcorn pentru
microunde, pe atat de nocive pentru sanatatea ta.
Din pacate,
acele pungi sunt captusite cu acid perfluorooctanoic (PFOA). Acest
produs chimic este, de asemenea, gasit in teflon. Studiile au aratat ca
aceasta substanta chimica poate fi legata de infertilitate la femei, iar
expunerea la aceasta substanta creste semnificativ riscul de cancer de
rinichi, vezica, ficat, pancreas si testicular.
3. Indulcitorii artificiali
Daca
incercati sa evitati zaharul, sunteti diabetic sau tineti o anumita
dieta probabil folositi indulcitori artificiali. Cu toate acestea, multe
studii au aratat ca acestia sunt responsabili de cresterea in greutate.
Mai multe studii s-au axat pe aspartam care cauzeaza tumori cerebrale.
4. Alcool
Consumul
de alcool poate duce la multe probleme de sanatate, inclusiv diabetul
zaharat, obezitatea si multe tipuri de cancer. Un studiu recent a aratat
ca femeile aflate la menopauza care beau un pahar pe zi sau mai putin
au avut o crestere a riscului de cancer la san cu 30% comparativ cu
femeile care nu au baut deloc.
Alcoolul este cauza principala a cancerului oral, de esofag, ficat, colon, rect si san.
5. Dulciurile rafinate
Zaharul
rafinat este hrana preferata a celulelor canceroase, iar siropul de
porumb, care este incarcat de fructoza este unul dintre principalii
vinovati pentru ca este cel mai usor metabolizat de celulele canceroase.
Asadar, spuneti nu celor mai multe prajituri, sucuri, sosuri, etc
6. Carnea prelucrata
Produsele
din carne prelucrata precum carnatii, mezelurile, sunca contin diversi
aditivi, intre care nitritul si nitratul de sodiu, care cresc riscul de
cancer. Unele studii arata ca persoanele care consuma in mod regulat
carne procesate au un risc de deces timpuriu cu pana la 43% mai mare.
7. Afumate, marinate si sarate
Alimentele
afumate sau marinate au adesea nitrati care se transforma in
nitrozamine, care sunt cancerigene; carnea afumata, bogata in grasimi
poate ajuta duce la cancer gastric si colorectal.
8. Chipsuri de cartofi
Sunt
o gustare rapida, insa cu multe efecte negative. Au multe grasimi care
cauzeaza cresterea in greutate. Adaugati sarea si grasimile trans si
aveti reteta pentru cancer si boli de inima probleme de sanatate legate
de.
9. Somon de crescatorie
Peste 60% din
somonul consumat in Statele Unite se ridica de la ferme. Fiind alimentat
diete unatural cu produse chimice, antibiotice, pesticide si alte
substante cancerigene cunoscute aceste peste sanatosi si nu foarte
sanatos deloc. Studiile au aratat, de asemenea, un numar mare de PCB si
mercur in ele.
10. Alimente dietetice
De
multe ori sunt incarcate cu aspartam. Pentru a compensa pierderea
aromelor, alimentele dietetice sunt pline de sare si sodiu, culori si
ingrediente rafinate.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu