Cum ne defineste gustul personalitatea?

Ne place un gust sau altul în funcție de vârsta pe care o avem, de preocupări și de temperament. Preferințele culinare pot spune câte ceva despre personalitatea noastră, dar și despre starea de sănătate, pentru că, instinctiv, suntem atrași de acele alimente care ne pot ajuta să ne vindecăm sau să ne detoxifiem organismul, să ne recăpătăm vitalitatea.
Gustul dulce
Este gustul care ni-l recomandă pe copilul din noi. Persoanele care adoră gustul dulce al preparatelor sunt cele care nu și-au pierdut de tot ingenuitatea copilăriei. Sunt, de asemenea, persoane care simt mereu nevoia de a fi protejate și înconjurate de afectivitate.
Putem consuma alimente cu gust dulce în orice anotimp, atâta timp cât sunt naturale şi în cantităţi moderate. Este recomandat să consumăm dulce în special în momentele în care ne simţim devitalizaţi şi lipsiţi de putere. Pepenele roşu, preferat în timpul verii, are o mulţime de beneficii, printre care cel mai important este efectul de detoxifiere internă organismului. Reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de hidratare şi de vitaminizare pe timpul verii deoarece mai mult de 90% din compoziţia sa este apă.

Gustul dulce-acrișor
Este gustul adolescentului etern, el întoarce privirile după orice fetișcană cu pas sprinten, e atras de tot ce e frumos și ingenuu. Poate că unii vor găsi că sunt superfluu, inconsistenți în relații, dar ei nu fac decât să se simtă mereu ca la începutul vieții lor emoționale.
Alimentele cu gust dulce-acrişor au proprietăţi energizante şi răcoritoare. Vişinele, printre cele mai cunoscute fructe cu gust acru, conţin vitamina C şi mai puţine zaharuri decât cireşele. În ciuda lipsei de zaharuri, potasiul pe care îl conţin contribuie la furnizarea unei cantităţi de energie optime organismului, dar şi la arderea caloriilor. Un alt fruct îndrăgit, zmeura, are proprietăţi antimicrobiene şi anticarcinogene fiind o sursă importantă de vitamina C.

Gustul amar
Este al acelora care au traversat o perioadă neplăcută la începutul tinereții, dar pe care au depășit-o cu brio. Sunt cei care au învins în lupta cu sistemul ori cu o boală sau care și-au găsit drumul lor în viață muncind din răsputeri. Preferăm acest gust atunci când suntem obosiți și încărcați de întâmplări toxice de care vrem să ne eliberăm.
Gustul amar are un puternic efect detoxifiant si se regăseşte în plantele medicinale şi în legume. Castravetele, o legumă consumată cu încredere vara de cei mai mulţi dintre noi, conţine cantităţi mari de vitamina B şi alte minerale. Are proprietăţi diuretice, ajutând organismul să elimine toxinele şi menţinând ţesuturile şi pielea sănătoase.
Ciocolata neagră reduce tensiunea arterială şi riscul diabetului, afecţiuni responsabile de atacurile de cord şi atacurile cerebrale.

Gustul picant
Place acelora care sunt atrași de aventură - de orice fel, de la cea amoroasă la aruncatul cu parașuta din înaltul cerului. Aparține persoanor cu spirit de aventură, dar și acelora competitivi în meseriile lor. Ei nu se lasă niciodată învinși.
Gustul picant e apreciat ca stimulent digestiv, acţionează ca un antibiotic natural al organismului. Alimentul cel mai des asociat cu gustul picant este ardeiul iute, stimulent şi antiseptic ce conţine o mare cantitate de vitamina C şi beta-caroten. Folosit în mâncăruri, ardeiul iute poate determina şi arderea rapidă a grăsimilor din corp. Cea care face posibilă arderea grăsimilor este capsaicina, componentul activ din ardeiul iute care îl face picant. Mărirea consumului de energie și diminuarea poftei de mâncare sunt procesele pe care le stimulează capsaicina şi care, la rândul lor, ajută la pierderea în greutate. Cum putem consuma într-o zi cantitatea de capsaicina necesară pentru ca efectele să fie vizibile? Pentru a acumula cantitatea optimă de capsaicină care să ne ajute să slăbim, ar trebui să consumăm zilnic cantităţi mari de ardei iute, doar că stomacul nostru ar avea de suferit. De aceea putem consuma capsaicina comprimată în tablete. Comprimatele nu cauzează reacţii iritative si mai mult, pot distruge celulele canceroase și determina micșorarea tumorilor în cazul cancerului de prostată, ovarian, pulmonar și mamar. Proprietăţile enumerate mai sus sunt însoţite de scăderea colesterolului, ameliorarea durerilor artitice, combaterea durerilor de cap, calmarea congestiei nazale și a tulburărilor gastrice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu