Pages - Menu

Detoxifica rinichii, eliminarea eficienta a toxinelor


Rinichii au un rol esential in corp, acela de a ajuta la eliminarea eficienta a toxinelor, precum si de a echilibra nivelul lichidelor care se acumuleaza in corp. Daca rinichii nu functioneaza bine si toxinele nu se elimina, acestea se acumuleaza si pot sa determine formarea calculilor renali si a problemelor legate de hipertensiune arteriala.

Ca sa iti ajuti rinichii sa functioneze bine trebuie sa tii cont cateva sfaturi si sa cunosti care sunt cele mai bune alimente/bauturi care favorizeaza curatarea lor.

Lista alimentelor si a plantelor care detoxifiaza rinichii

Locul 1 - Pepenele rosu

Are un continut semnificativ de apa si actioneaza ca un diuretic odata ce l-ai consumat. Astfel, se produce mai multa urina, ea va fi diluata si se elimina mai usor toxinele din corp. 

Locul 2 - Zeama de lamaie

Este cel mai bune remediu impotriva pietrelor la rinichi, deoarece impiedica aparitia acestora. Consuma zilnic zeama de lamaie cu apa plata sau ceai din plante medicinale pentru a beneficia de efectele sale protectoare, potrivit eva.ro.

Locul 3 - Fructele de padure

Au o cantitate mare de antioxidanti si ajuta la eliminarea acidului uric, avand grija de sanatatea rinichilor. Merisoarele si afinele sunt printre cele mai bune fructe pe care le poti consuma pentru a avea grija de rinichii tai.

Locul 4 - Semintele de dovleac

Aduc un aport insemnat de antioxidanti, minerale si vitamine. De asemenea, este recomandat sa le consumi in stare cruda, deoarece reduc riscul de formare a pietrelor la rinichi.

Locul 5 - Papadia

Este recunoscuta ca fiind unul dintre cele mai bune diuretice, avand un efect benefic asupra sanatatii rinichilor. Aceasta planta impiedica retentia apei in organism, favorizeaza eliminarea toxinelor si previne infectiile urinare. Poti sa consumi ceaiul de papadie de cate ori ai ocazia pentru a avea grija de sanatatea rinichilor.

Locul 6 - Patrunjelul

Are un rol important in prevenirea infectiilor urinare si favorizeaza eliminarea toxinelor. Consuma patrunjelul verde in salate si presara-l peste toate mancarurile gatite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu