Florile de soc sunt folosite pentru tratarea gripei

Florile de soc contin glicozide, taninuri, sapine, pectine, uleiuri esentiale, vitamina C si saruri minerale, iar fructele contin taninuri si antociani cum sunt sambucin, sambucianin, crisantemin si alte glicozide si cianidine. Numai florile si fructele de soc pot fi folosite pentru uz intern. Frunzele si ramurile socului sunt otravitoare pentru consum.

Beneficiile utilizarii interne a socului, sub forma de infuzie (ceai de soc) sunt urmatoarele:

– florile de soc sunt folosite in mod traditional pentru tratarea gripei, racelii, sinuzitelor, starilor febrile (reduce febra), probleme ale cailor respiratorii superioare, precum si a febrei fanului;

– fructele au efect analgezic dar au si proprietati laxative (fiind foarte eficiente in constipatie) si diaforetice;

– fructele se folosesc in afectiunile reumatice si in artrita;

– florile si fructele de soc sunt eficiente in tratarea bolilor degenerative, previn cancerul si ajuta la mantinerea sub control a tumorilor benigne. Sunt foarte eficiente in activarea sistemului imunitar;

– cu ceai de soc se pot distruge eficient si viermii intestinali;

– socul este un remediu natural in lupta cu obezitatea datorita proprietatilor laxative si diuretice, ajutand la detoxifierea organismului si la eliminarea excesului de apa din organism;

– socul creste secretia glandelor mamare;

– alte utilizari ale ceaiului de soc: stimuleaza sistemul imunitar, trateaza infectiile urechii, stimuleaza circulatia.

Ceaiul de soc este folosit de mult timp datorita proprietatilor sale antilipidemice, sporind arderile, mobilizarea grasimilor si reducand tesutul adipos din corp. Ceaiul si tinctura de soc sunt indicate aproape in toate dietele, iar compresele de soc ajuta in eliminarea celulitei.

Pentru obtinerea ceaiului se pune la fiert o jumatate de litru de apa, iar dupa ce incepe sa clocoteasca se ia de pe foc si se adauga cinci lingurite cu flori de soc, proaspete sau uscate, dupa care se acopera si se lasa la infuzat timp de 10 minute. Dupa aceea se strecoara si se bea fierbinte, neindulcit. Se recomanda consumul a trei cani pe zi, baute cu inghitituri rare, dupa mese. O cura completa dureaza patru saptamani si poate fi reluata la fiecare 60 de zile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu