Deși cei mai mulți oameni consumă multe produse lactate pentru aportul de calciu, aceștia nu știu că lactatele nu sunt cele mai bune surse de calciu. Laptele de vacă este bun pentru viței, așa cum laptele matern este bun pentru copil. S-a documentat științific faptul că vițeii hrăniți cu lapte pasteurizat de vacă mod după 6 săptămâni, ceea ce înseamnă că laptele de vacă pasteurizat nu este deloc sănătos nici pentru viței, deci, nici pentru om. Însă, oamenii obișnuiesc să își hrănească proprii copiii cu acest tip de lapte, pe care îl consumă și ei.
Cele mai sănătoase lactate – femeile ar trebui să își ia sursa de calciu din alte alimente, ci nu din lactate
Organismul feminin este cel mai afectat de acest tip de lapte de vacă pasteurizat, cel mai răspândit. Femeia este programată să producă lapte, ci nu să îl primească în interiorul său, de aceea multe femei dezvoltă afecțiuni, precum acnee, scurgeri vaginale, tumori ovariene și chisturi, alergii, infecții, astm cronic, ce pot fi tratate cu simpla renunțare la laptele de vacă. Mai mult, hormonii sintetici administrați vacilor pentru o producție mai mare de lapte dăunează și mai mult organismului feminin, aceste substanțe chimice putând distruge complet echilibrul sistemului endocrin feminin. Hormonii din lapte, dar și cei din carnea de pui explică dereglările menstruale la femei și apariția unor dereglări hormonale la tinerele fete.În ceea ce privește consumul de lapte și alte derivate ale sale ca sursă principală de calciu, trebuie luat în considerare că există alimente cu un conținut mai mare de calciu. De exemplu, 100 de ml de late de vacă conține 118 mg de calciu, dar 100 de grame din următoarele alimente conțin mult mai mult calciu: migdale – 254 mg calciu, broccoli – 130 de mg calciu, conopidă – 187 mg calciu, semințe de susan – 1160 mg calciu, sardine – 400 mg calciu.
Cele mai sănătoase lactate – laptele de capră, una dintre cele mai sănătoase lactate
Pentru copiii în creștere, dar și pentru persoanele care doresc să consume lactate, cele mai sănătoase sunt laptele de capră, deoarece are o compoziție asemănătoare cu laptele uman. Apoi, singurele produse sănătoase din laptele de vacă este untul proaspăt, cu o grăsime digerabilă, și iaurtul proaspăt. Acestea trebuie consumate cu moderație și trebuie obținute din laptele crud nepasteurizat. Pasteurizarea distruge enzimele naturale necesare pentru digerarea acestui conținut ridicat de proteine.Numeroase studii recente au analizat asocierea apariției unor boli grave cu consumul ridicat de lactate. Grăsimile din produsele lactate pot dezvolta boli cardiovasculare și cerebrale. Factorii de creștere prezenți în lapte pot duce la dezvoltarea unor tumori latente din corpul uman. De asemenea, consumul excesiv de lactate poate duce la obezitate. Consumul de lactate regulat a mai fost asociat și cu boli ca osteoporoza, cancer sau diabet.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu