Recent, un grup de cercetatori, studiind lantul de proteine din drojdia
de bere, a aflat răspunsul la întrebarea: de ce ne îngrășăm?
Specialiștii au constatat că dacă lanțul celor 92 de proteine
identificate în drojdia de bere se rupe, dacă una dintre proteine
lipsește, atunci… drojdia de bere se îngrașă, adică începe să producă
grăsimi, pentru a acoperi spațiul lăsat liber de proteina lipsă.
Informația asta, cuplata cu aceea că există o cură de slăbire bazată pe
consumul de bere, ne-a făcut să ne punem la rându-ne o serie de
întrebări: când provoacă berea îngrășarea? când și de ce ne ajută să
slăbim?
Cei mai mulți dintre noi știm că berea este bogată în calorii,
îngrasă și trebuie evitată în orice regim de slăbit. Mai puțin în… cura
de slăbire cu bere. Studii recente au demonstrat că te poate ajuta să
slăbești, dacă respecți întocmai planul de dietă și regulile lui.
Zaharurile prezente în bere și unii produși de fermentație pot obliga
organismul să reacționeze mult mai prompt atunci când există un surplus
caloric din alimentele consumate, aceasta fiind și „pârghia” pe care a
folosit-o cel care a inventat această inedită dietă.
Planul de dietă se bazează pe faptul că organismul nostru are un ceas
intern care dictează diferite ritmuri biologice, așa cum sunt, de
pildă, creșterea și scăderea concentrației de glucoză, din sânge la
anumite ore. Cine poate controla acest ritm, poate avea succes cu orice
cură de slăbire. Și asta pentru că anumite principii alimentare pot
modifica într-un sens sau altul metabolismul, dacă organismul se află
într-o anumită perioadă a ciclului biologic al glicemiei sau al
secrețiilor glandulare.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu