Fructe indicate in tratarea anemiei

Anemia afectează toate persoanele care nu se hrănesc corespunzător și este caracterizată de lipsa celulelor roșii din organism. În cazurile mai grave, organismul este împiedicat să producă celule roșii, astfel apărând defecte sau anemia poate apărea și în urma unei pierderi masive de sânge.
Anemia afectează toate persoanele care nu se hrănesc corespunzător și este caracterizată de lipsa celulelor roșii din organism. În cazurile mai grave, organismul este împiedicat să producă celule roșii, astfel apărând defecte sau anemia poate apărea și în urma unei pierderi masive de sânge.
Oricare ar fi cauza, anemia poate fi corectată în primul rând prin nutriție. Natura oferă o gamă largă de alimente, precum fructele și legumele, prin care se pot trage substanțele nutritive pentru a repara boala.
Anemia este asociată cu lipsa acidului folic, lipsa vitamine B12 și lipsei de fier. Iată câteva dintre fructele indicate pentru cei cu anemie, pe care să le consumi cât mai des. Anemia trebuie supravegheată de un doctor specialist, care să își dea acordul în ceea ce privește consumul de fructe pentru anemie.

Fructe indicate pentru cei cu anemie – dieta în anemie trebuie să conțină fructe, legume și semințe crude

Dieta în anemie se începe, de cele mai multe ori, cu consumul de fructe și legume cu conținut ridicat de fier, apoi se continuă cu semințe și nuci, lapte și carne roșie. Ce fructe să consumi pentru a asimila cât mai multe vitamine și fier?
Bananele sunt printre cele mai importante surse de vitaminele A, C, E,K și complexul de vitamine B, dar și o importantă sursă de acid folic și fier. Astfel că banana este un puternic stimulant pentru producția de hemoglobine în sânge, deci ajută persoanele care suferă de anemie.
Căpșunele sunt alte fructe importante pentru tratarea anemiei, datorită conținutului bogat în acid folic, fibre alimentare, vitaminele B5, B6, C, K, potasiu. Ajută la fluidizarea și purificarea sângelui.

Fructe indicate pentru cei cu anemie – corcodușele, foarte importante în prevenirea și tratarea anemiei

Corcodușele sunt surse importante de vitamine și minerale pentru cei care au anemie. Consumul de corcodușe previn și tratează anemiile, contribuie la detoxifierea organismului și reduc apariția bolilor cardiovasculare.
Piersicile sunt și ele printre fructele indicate în anemie, datorită conținutul de vitamina A, acid ascorbic, niacină și minerale, precum fosfor sau magneziu. Sunt deseori recomandate pentru cei care au anemie.

Fructe indicate pentru cei cu anemie – prunele și strugurii negri, fructe absolut necesare în cura pentru tratarea anemiei

Prunele sunt importante pentru cei care au anemie, datorită faptului că vitamina C în cantități foarte mari din prune ajută la absorbția mai ușoară a fierului. Pe lângă rolul benefic pe care îl au pentru prevenirea cancerului, constipației și diabetului, prunele se recomandă și pentru prevenirea și tratarea anemiei.
Rodia întărește sistemul imunitar, este o sursă bogată în acid folic, consumul lor fiind recomandat în special femeilor însărcinate și celor care au anemie. Se numără printre cele mai antioxidante fructe, fiind bogate surse de potasiu, fier și calciu.
Curele cu struguri negri sunt mai mult decât necesare pentru cei care au anemie, datorită numeroaselor substanțe nutritive conținute în aceste fructe delicioase. Strugurii conțin fier și acid folic, dar și alte substanțe nutritive necesare organismului, pentru prevenirea oboselii și stărilor de extenuare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu