Acest fruct furnizeaza doar 48 kcl/100 g, iar culoarea sa galben-portocalie dovedeste continutul ridicat de provitamina A (betacaroten). Pepenele galben contine si vitamina C (25 mg/100 g), precum si fibre cu proprietati laxative.
Alcatuit in proportie de 88% din apa si bogat in potasiu (300
mg/100 g), fructul are o pronuntata capacitate diuretica ce il recomanda
in lupta impotriva retentiei de apa. In acelasi timp
favorizeaza eliminarea toxinelor si stimuleaza sistemul renal. Nivelul
glucidelor variaza intre 6 si 14%, constand indeosebi in zaharoza.
Pepenele galben previne imbolnavirea de cancer fiindca este bogat
in antioxidanti. Studiile au aratat ca oamenii ce consuma produse bogate
in antioxidanti au un risc mai scazut de a se imbolnavi de cancer.
Pepenele galben sprijina sistemul imunitar , ajuta corpul sa lupte
impotriva infectiilor, datorita acidului folic pe care il contine.
Pepenele galben este si un bun detoxifiant si de asemenea, poate fi
folosit si in tratarea constipatiei. Mai este folosit cu succes ca
supliment alimentar pentr tratarea anemiei si a tulburarilor de
alimentatie cum ar fi anorexia.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu