Clatitele sunt unul dintre cele mai apreciate deserturi, indiferent de umplutura pe care o au. Aceasta este insa o reteta deosebita,
originara din Germania, care te va face sa privesti acest preparat cu
alti ochi. Pentru preparare, veti avea nevoie de:
- 2 oua;
- 2 linguri de faina;
- un sfert de lingurita de praf de copt;
- o jumatate de lingurita de sare ;
- 6 cartofi de marime medie, fara coaja si taiati in fasii;
- 120 gr de ceapa taiata fin;
- piper dupa gust;
- 60 ml de ulei.
Clatitele cu cartofi se prepara astfel: Intr-un bol, bate ouale si apoi adauga faina, praful de copt, sarea, piperul, cartofii si ceapa tocata. Amesteca totul pana cand obtii o compozitie omogena. Apoi, pune uleiul in tigaie si lasa-l sa se incinga. Folosind un polonic, pune portii de aluat la prajit, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta dupa 2-3 minute, astfel incat sa obtii niste clatite rumene si apetisante.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu