Fulgii de ovăz
Pentru a fi în formă încă din zorii zilei, te sfătuim să consumi un bol
de cereale la micul dejun. Datorită carbohidraţilor şi vitaminelor din
conţinutul acestora, organismul tău va primi doza de energie necesară
pentru prima parte a zilei.
Fulgii de ovăz sunt varianta ideală pentru micul dejun şi pot fi
consumați alături de fructe, fructe uscate sau iaurt. În plus, pot
completa aportului zilnic de vitamine şi minerale.
Polenul
Polenul face parte din categoria ,,super-alimentelor''. Astfel, curele
cu polen se pot dovedi a fi benefice pentru persoanele obosite, fără
energie și care nu au poftă de mâncare, precum și în caz de surmenaj.
Polenul reprezintă un excelent supliment pentru copii, sportivi sau
femei gravide.
Durata unei cure variază între una şi trei luni. Unii terapeuţi
consideră totuşi că o cură de o luna pe an aduce prea puţine beneficii.
Pentru păstrarea unei forme fizice bune şi limitarea episoadelor de
oboseală, se recomandă, cu titlu preventiv, fie o cură de o luna la
începutul fiecărui anotimp, fie două cure de către trei luni, una
înainte de venirea primăverii şi una la sfârşitul toamnei.
Cum se administrează? Granulele de polen uscat pot fi pur şi simplu
mestecate, simple sau amestecate cu miere sau iaurt. Dar cei mai mulţi
oameni, cărora le displace gustul lor amar cu iz de fan sau iarbă
uscată, preferă să îl dilueza în lapte sau apă şi să adauge puţină
miere. Indiferent de modul în care îl preferaţi, nu uitaţi să îl
consumaţi cu regularitate pentru beneficii maxime.
Cacao
Înainte de a vorbi despre calitățile pudrei de cacao, trebuie menționat
faptul că ciocolata nu dispune de aceleași proprietăți, fiind un
aliment transformat.
În schimb, pudra de cacao pură și cu gust amar este un aliment cu
puternice proprietăți medicinale, care stimulează și echilibrează
sistemul nervos. De asemenea, consumul regulat de cacao îmbunătățește
memoria.
Spirulina
Această algă dispune de proprietăți aproape miraculoase pentru sănătate, având valori nutriționale numeroase și complete.
Spirulina este o sursă foarte bogată de minerale (fier, magneziu,
calciu, fosfor, potasiu, seleniu, sodiu, crom) şi de proteine vegetale.
Are în componență şi acizi graşi esenţiali (printre care se numără şi
Omega 6), precum şi numeroase vitamine: A, B1, B2, B3, B6, B8, B12, D,
K, E. Ele ajută la protecţia creierului şi la detoxificarea ficatului şi
a rinichilor. Spirulina este bogată în betacaroten, clorofilă (ajută la
o mai bună absorbţie a fierului în sânge) şi fitocianină (care
stimulează imunitatea).
Avocado
Acizii grași sănătoși din compoziția fructului de avocado diminuează
inflamațiile care provoacă oboseala, precum și cauzele acestora.
Bananele
Conţin o cantitata însemnată de potasiu, de care organismul are nevoie
pentru a transformă zahărul în energie. Sunt bogate în substanţe
nutritive importante precum vitaminele din grupa B, vitamina C, acizii
graşi omega 3 şi omega 6; conţin fibre şi carbohidraţi - care combat
oboseală şi deshidratarea.
În plus, zaharoză, fructoza şi glucoză din banane ajută, de asemenea, la creşterea rapidă a nivelului de energie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu