Cum poti prepara acasa un ketchup delicios pentru iarna

Cui nu-i place ketchup-ul? Merge de minune cu pizza, peste un sandvis sau omleta, insa ceea ce gasim in comert nu poate satisface dorinta ta de a manca sanatos. Majoritatea sosurilor de acest tip contin sub 40% rosii, asa ca daca vrei sa stii exact ce mananci, mai bine te pui chiar tu pe treaba. E un pic mai migalos, dar rezultatul te va face sa uiti de oboseala. Iata cum poti prepara acasa un ketchup delicios pentru iarna:

Ingrediente:
3 kg rosii
1,5 kg ardei capia rosii
4 cepe mari
5 catei usturoi
3-4 frunze telina
4-5 frunze dafin
1 lingura sare mare
piper
busuioc
ghimbir
scortisoara
boia de ardei dulce
100 ml otet
200 gr zahar

Mod de preparare:
1. Alege rosii carnoase si foarte bine coapte. Spala-le, taie-le in patru si trece-le prin masina cu separator.
2. Coaceti ardeii, curatati-i si eliminati semintele.
3. Ardeii, ceapa si usturoiul le curatati si le maruntiti in blender pana se fac pasta.
4. Puneti pasta intr-un vas impreuna cu sucul de rosii. Adaugati telina, foile de dafin, boia de ardei, ghimbir, scortisoara, sare, piper, busuioc dupa gust.
5. Fierbeti sosul pana scade la jumatate si compozitia are o consistenta asemanatoare cu a bulionului.
6. Scoateti frunzele de telina si foile de dafin, adaugati zaharul si otetul - ajustati cantitatea in functie de gust si mai dati in doua clocote.
7. Mixati compozitia obtinuta in blender pana obtineti o pasta fina.
8. Puneti ketchup-ul in sticle sterilizate in prealabil. Inchideti bine capacele, si puneti sticlele intr-o cratita pe fundul careia asezati un prosop de bucatarie. Adaugati apa pana la jumatate si dati in cateva clocote (focul sa fie mediu spre mic).
9. Lasati sa se raceasca apoi depozitati ketchupul in camara.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu