Cum se prepara siropul din fructe de soc

Proprietatile fructelor de soc erau cunoscute inca din antichitate, dupa cum atesta Hipocrate, dar si diverse descoperiri arheologice. In Europa s-au pastrat mai multe remedii transmise peste generatii, care folosesc boabele de soc in diverse tratamente.

Cercetatorii au confirmat calitatile antivirale ale fructelor de soc, prin identificarea unei substante active numita antivirin, capabila sa inhibe multiplicarea virusurilor. Totodata antocianii continuti in fructe au rol puternic antioxidant in organism. O modalitate de a beneficia de aceste calitati ale socului este siropul. Iata cum se prepara siropul din fructe de soc:

Ingrediente

8-10 ciorchini fructe de soc, coapte bine
miere organica
zeama proaspata de lamaie

Mod de preparare

1. Culegeti ciorchinii de soc, spalati-i bine sub jet de apa si desprindeti bobitele. Daca vreti sa le curatati foarte usor puteti sa puneti ciorchinii intr-o punga in congelator, iar a doua zi sa ii dezghetatiti. De asemenea, congelarea pastreaza proprietatile fructelor, dar rupe membranele celulare prin inghetarea apei "legate", astfel ca fructele isi vor lasa mai bine sucul.
2. Striviti fructele cu blenderul usor, aproximativ 30 de secunde, ca sa nu zdrobiti foarte multe seminte.
3. Puneti pasta la fiert, atat cat sa dea un clocot.
4. Strecurati prin sita sau tifon pentru a separa samburii.
5. Sucul astfel strecurat se pune din nou la fiert, la foc mic. Se amesteca frecvent, dati cateva clocote, apoi lasati-l sa se raceasca.
6. Cand ajunge la temperatura camerei adaugati mierea, in proportie 1:1 si sucul unei lamai. Omogenizati bine. Rezulta un sirop grosut, bine legat si extrem de aromat.
7. Imbuteliati siropul in sticle si pastrati-l la frigider. Are termen de garantie de aproximativ 6 luni.
Mod de administrare

La primele semne de raceala luati cate o lingurita, de 3-4 ori pe zi. Are efect tonic, vitaminizant, remineralizant si usor laxativ.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu