Plantele crescute in interior aduc o gramada de beneficii

Plantele crescute in interior aduc o gramada de beneficii. Unele dintre ele au capacitatea de a purifica aerul si de a creea o ambianta placuta si relaxanta. Studiile au dovedit ca prezenta plantelor la interior poate reduce nivelurile de stres, tensiunea si poate accelera procesul de vindecare. Iata cateva plante care nu ar trebui sa-ti lipseasca din casa ta:
1. Aloe vera
Aloe nu numai ca poate fi folosita pentru alinarea arsurilor solare, intepaturilor sau taieturilor, dar ea este si un detoxifiant pentru corp si un purificator extraordinar pentru aer. Ea poate curata agentii poluanti din aer proveniti de la produsele chimice de curatare. Un aspect interesant este ca in momentul in care procentul de chimicale daunatoare din aer devine prea mare, pe frunzele plantei apar pete brune.

2. Iedera
Potrivit NASA, iedera engleza este planta numarul unu ce poate fi crescuta la interior, datorita abilitatilor ei extraordinare de filtrare a aerului. Aceasta este cea mai eficienta planta la capitolul absorbtiei formaldehidelor si printre cele mai usor de crescut. O planta care se adapteaza foarte usor, care poate fi agatata sau intinsa pe podea, preferand temperaturile moderate si lumina moderata.

3. Arborele de cauciuc
Daca nu prea va descurcati cu plantele, atunci arborele de cauciuc poate fi planta potrivita pentru voi. Creste extrem de usor cu lumina putina si in climat rece. Mai mult decat atat, el nu are nevoie de prea multe ingrijiri si este un purificator de aer extrem de eficient.

4. Limba soacrei
Se poate dezvolta fara prea multa lumina sau apa. Este eficienta in absorbtia dioxidului de carbon si eliberarea oxigenului noaptea (in timp ce majoritatea plantelor faca acest proces in timpul zilei), asadar o asemenea planta in dormitor va poate ajuta sa dormiti mai bine.

5. Crinul Pacii
Aceasta floare minunata este o planta care nu are nevoie de ingrijiri complexe si poate fi crescuta la interior. Crinului pacii ii place umbra si temperatura scazuta si poate reduce nivelul toxinelor din aer.

6. Filodendronul
Fliodendronul in forma de inima este o alegere foarte populara ca planta de interiorpentru ca se creste usor si poate dezvolta vinisoare decorative. Similar iederei englezesti, ea este extrem de eficienta in absorbirea formaldehidelor din aer. Daca este ingrijita corespunzator poate trai multi ani si creste odata cu familia. Filodendronului ii place apa in cantitati moderate si lumina suficienta.

7. Palmierul pitic
Este o planta atractiva si linistitoare, ajungand si in topul facut de NASA al celor mai eficiente zece plante, obtinand un scor de 8,4 in materie de purificare a aerului. Palmierul este extrem de eficient la purificarea benzenului si a tricloretilenei din aer. Udata bine si asezata in umbra sau in lumina indirecta, aceasta planta va creste extrem de usor si va imbunatati pacea din interiorul caminului vostru.

8. Planta paianjen
Nu numai ca este decorativa, dar a ajuns si in lista NASA pentru cele mai eficiente plante ce purifica aerul. Este extrem de eficienta impotriva multor poluanti (inclusiv benzenul, formaldehidele, monoxidul de carbon si xilenul).

9. Scindapsus
Creste cel mai bine la temperaturi scazute si cu putina lumina. Aceasta poate sa absoarba formaldehidele din aer si poate fi o prezenta deosebita in zona de livingroom a casei voastre sau ca planta decorativa, lasandu-si frunzele sa curga asemenea unei cascade, din ghiveci.

10. Dracena reflexa
Aceasta planta extrem de frumoasa poate creste pana la inaltimea plafonului ceea ce o recomanda ca planta decorativa. Ea este eficienta in eliminarea toxinelor precum xilenul, tricloretilena sau formaldehidele din aer. Creste foarte bine in lumina puternica, fiind in acelasi timp o prezenta inedita in caminul oricui.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu