Sucul de sfecla ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale

Inclus în dietă, sucul de sfeclă ajută la reducerea nivelului tensiunii arteriale, potrivit celor mai recente studii în domeniu. 
Rezultatele cercetării realizate de oamenii de știință de la Universitatea din California (SUA) au arătat că doar un sfert de pahar din această băutură, consumat pe zi, nu numai că are grijă de tensiunea arterială, ci aduce beneficii și în cazul persoanelor care fac des mișcare.
Dacă se consumă suc de sfeclă înainte de a face mișcare crește și toleranța organismului la exerciții fizice de intensitate mai mare. În plus, cantitatea mare de nitrați din legumă ajută la normalizarea tensiunii arteriale atunci când se face sport.
La cercetare au participat 14 de bărbați, cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani. Pe tot parcursul studiului, o parte dintre voluntari au consumat 70 ml de suc de sfeclă pe zi, în timp ce ceilalți au băut aceeași cantitate de suc, preparat din legume care conțineau o cantitate mai mare de nitrați.
După ce au fost puși să facă mișcare mai intens, cercetătorii au observat că participanții care din cel de-al doilea grup au făcut mai ușor față exercițiilor fizice și au avut un nivel al tensiunii arteriale cât mai aproape de cel normal.
„Sfecla roșie influențează direct sănătatea inimii, mai ales că leguma are o concentrație crescută de nitrați alimentari, care au rolul de a regla hipertensiunea arterială. Sucul acestei legume aduce beneficii și persoanelor care obișnuiesc să facă mișcare“, a afirmat Charles Stebbins, cercetător în cadrul Universității din California.  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu