Pages - Menu

Alimente care ridica ceata de pe creier

Inflamatia este o parte a raspunsului sistemului imunitar la atacul microbilor. Este prima linie de aparare impotriva invaziei de microorganisme, cum ar fi bacteriile si virusurile si aceasta este activata rapid dupa infectie.

Inflamatia in creier incetineste functiile neuronilor, acuitatea mentala, reflexele si scade capacitatea de memorare. Atunci cand neuronii lucreaza lent, scade mult si productia de energie in celule, iar asta inseamna ca acestea vor obosi repede, iar tu iti poti pierde capacitatea de concentrare pe perioade lungi.

Ceata pe creier cunoscuta si sub numele de oboseala creierului se refera la aparitia sentimentului de confuzie mintala, fiind afectata abilitatea de a gandi corect, dar si memoria si concentrarea. Poti combate astfel de fenomene prin dieta. Iata cateva alimente care reduc inflamatia cerebrala si ridica ceata de pe creier:

Afinele
Afinele protejeaza creierul nostru de stresul oxidativ si reduc, de asemenea, efectele imbatranirii, cum ar fi boala Alzheimer sau dementa.

Avocado

Este aproape la fel de bun ca afinele pentru sanatatea creierului. Reduce riscurile de hipertensiune arteriala sau accident vascular cerebral care ar putea deteriora permanent tesutul cerebral.

Turmericul

Curcuma sau turmericul este un puternic anti-inflamator, stimuleaza in mod natural capacitatea organismului de a produce antioxidanti, distruge celulele canceroase, scade riscul de boli de inima si este foarte eficient in tratarea depresiei si a Alzheimerului.

Peste

Este un aliment bogat in acizi grasi omega 3 care au efect antiinflamator. Consumul de peste gras - somon, macrou, sardine, hering, imbunatateste performantele cognitive si previne dementa.

Nuci pecan

Si acestea sunt bogate in omega-3, care mentin creierul sanatos si activ. Studiile arata ca alimentele bogate in omega 3 scad rapid riscul de degenerare neuronala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu