Inflamatia este o parte a raspunsului sistemului
imunitar la atacul microbilor. Este prima linie de aparare impotriva
invaziei de microorganisme, cum ar fi bacteriile si virusurile si
aceasta este activata rapid dupa infectie.
Inflamatia in creier incetineste functiile neuronilor, acuitatea mentala, reflexele si scade capacitatea de memorare.
Atunci cand neuronii lucreaza lent, scade mult si productia de energie
in celule, iar asta inseamna ca acestea vor obosi repede, iar tu iti
poti pierde capacitatea de concentrare pe perioade lungi.
Ceata pe creier cunoscuta si sub numele de oboseala creierului se refera la aparitia sentimentului de confuzie mintala,
fiind afectata abilitatea de a gandi corect, dar si memoria si
concentrarea. Poti combate astfel de fenomene prin dieta. Iata cateva alimente care reduc inflamatia cerebrala si ridica ceata de pe creier:
Afinele
Afinele
protejeaza creierul nostru de stresul oxidativ si reduc, de asemenea,
efectele imbatranirii, cum ar fi boala Alzheimer sau dementa.
Avocado
Este
aproape la fel de bun ca afinele pentru sanatatea creierului. Reduce
riscurile de hipertensiune arteriala sau accident vascular cerebral care
ar putea deteriora permanent tesutul cerebral.
Turmericul
Curcuma
sau turmericul este un puternic anti-inflamator, stimuleaza in mod
natural capacitatea organismului de a produce antioxidanti, distruge
celulele canceroase, scade riscul de boli de inima si este foarte
eficient in tratarea depresiei si a Alzheimerului.
Peste
Este
un aliment bogat in acizi grasi omega 3 care au efect antiinflamator.
Consumul de peste gras - somon, macrou, sardine, hering, imbunatateste
performantele cognitive si previne dementa.
Nuci pecan
Si
acestea sunt bogate in omega-3, care mentin creierul sanatos si activ.
Studiile arata ca alimentele bogate in omega 3 scad rapid riscul de
degenerare neuronala.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu