Pages - Menu

Fasolea trateaza diabetul si lupta cancerul de colon

Deosebit de hrănitoare, este gătită în sute de feluri, care mai de care mai gustoase. Excelent înlocuitor al cărnii, această legumă are proprietăţi terapeutice de neignorat.
Fasolea, legumă originară din America Centrală și de Sud, face parte din familia leguminoaselor, alături de soia, linte, mazăre și năut. Este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, niacină, conține o cantitate msemnificativă de fibre solubilet și insolubile, carbohidrați și nu are niciun strop de colesterol. În ceea ce privește mineralele și vitaminele, fasolea este bogată în cupru, fier, magneziu, fosfor, potasiu, dar și zinc, molibden și seleniu. Are multe vitamine din grupul B, conține circa două grame de vitamina C și E și este bogată în vitamina K.
Fasolea este un substituent foarte bun al cărnii, indicată în dieta vegetariană și în perioadele de post, fiind una dintre legumele bogate în proteine. Fasolea boabe poate fi consumată în mâncăruri, sub formă de pastă și în salate. Pentru a elimina efectul flatulenței, se schimbă apa de fierbere de 3-4 ori, fiind înlocuită tot cu apă fierbinte.

Reduce riscul apariţiei cancerului de colon

Fasolea albă este o sursă importantă de fibre insolubile, care ajută la curățarea colonului, reducând riscul de cancer la colon și rect. Aceste boabe sunt utile pentru prevenirea constipației. Mulți dintre cei care suferă de sindrom de colon iritabil consumă fasole pentru a preveni crize de tulburări digestive.

Luptă împotriva radicalilor liberi

Este bogată în antioxidanți și reprezintă una dintre cele mai concentrate surse alimentare de molibden, necesar pentru fabricarea și activarea unor enzime cu rol detoxifiant, inclusiv adelhid oxidaza și sulfit oxidaza. Mai multe studii au arătat că antioxidanții joacă un rol important în prevenirea distrugerii celulelor de către radicalii liberi.

Previne demenţa

Antioxidanți conținuți de fasole sunt substanțe care luptă împotriva apariției multor boli cronice și degenerative, inclusiv anumite tipuri de cancer, ateroscleroză, tromboză, artrită, boli cardiovasculare, probleme ale sistemului imunitar, boala Alzheimer și demența.

Luptă cu virusul HIV

S-a descoperit că fasolea uscată poate lupta cu virusul HIV. Peptidele din fasolea uscată au rolul de a inhiba acțiunea virusului HIV, care încearcă să distrugă celulele sănătoase. La pacienții bolnavi de SIDA, combinația dintre proprietățile de curățare a colonului și valoarea nutritivă a legumei îmbunătățește digestia, conform dietetik.ro.

Alungă stresul

Fasolea albă are un conținut ridicat de magneziu, un macromineral important, care are o serie de funcții cheie pentru organism. Acesta susține potențialul electric al membranelor nervoase și musculare și diminuează stresul. Este necesar pentru sănătatea oaselor. Factorii de risc ce stau la baza deficitului de magneziu sunt diareea, boala celiacă și alte probleme gastrointestinale.

Tratează diabetul de tip II

În urma unui studiu care a comparat efectele unei diete bogate în leguminoase şi a uneia îmbogăţite cu alimente integrale asupra persoanelor care sufereau de diabet de tip II, s-a dovedit faptul că ambele diete au ajutat la scăderea nivelului glicemiei şi a colesterolului "rău", dar că dieta bazată pe leguminoase a avut efecte mai rapide şi mai îndelungate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu