Tot mai multe studii confirma efectele puternice ale curcumei (turmericului) impotriva cancerului.
Acest condiment ramane un tratament sigur si promitator impotriva celor
mai multe tipuri de tumori maligne - are o eficienta semnificativa
impotriva cancerului de piele si pancreatic - si un puternic antiinflamator natural.
Radacina de curcuma este extraordinar de bogata in polifenoli antioxidanti, care ii confera acea culoare vie galben-portocalie. Principalul crucuminoid (polifenol antioxidant) este curcumina,
care este responsabil pentru o mare parte din beneficiile pentru
sanatate atribuite turmericului. Celelalte doua curcuminoide sunt
desmethoxycurcumin si bis-desmethoxycurcumin.
Cercetarile
au aratat ca polifenolii curcuminoizi reduc prostaglandinele
inflamatorii, citokine si alte molecule, cum ar fi interleukina-6 si
factorul de necroza tumorala-alfa (TNF-alfa).
Un avantaj al
utilizarii curcumei impotriva tumorilor maligne consta in faptul ca
poate fi adminstrata in doze mari - de pana la 12 g - fara a fi toxica
pentru organismul uman.
Singurul efect advers cunoscut al acestui
condiment este subtierea sangelui, asadar se recomanda evitarea
consumului de curcuma in perioada precedenta unei interventii
chirurgicale.
Dr. Saraswati Sukumar este unul dintre oncologii
care consuma curcuma zi de zi. Iata ce declara specialistul pe site-ul
The Palm Beach Post:
"Beneficiile sunt multiple. De exemplu,
pentru cei care sufera de artrita reumatoida, pentru cei care au
umflaturi dureroase la genunchi, curcuma poate fi o cale incredibila de a
suprima inflamatiile (...) Avem peste 300 de publicatii care apreciaza
curcuma pentru efectele ei anti-cancer. Multe boli, ca de exemplu
cancerul de colon, sunt legate de inflamatie."
Dr. Sukumar
demonstreaza cum aceasta substanta minune - curcumina - poate regla
inflamatia ce poate duce la anumite tipuri de cancer, dar si cum poate
cauta celulele canceroase maligne (ce schimba ADN-ul normal) pentru a le
ucide. Dar curcuma este benefica si in artrite si in tratamentul
diabetului.
Pentru a beneficia de toate proprietatile terapeutice
ale acestui condiment, folositi-l cat mai des atunci cand gatiti. "De
exemplu, atunci cand gatiti o mancare sau incingeti uleiul, adaugati
putin praf de curcuma si atunci organismul vostru va beneficia de toate
beneficiile curcumei. Cam cat? De obicei, intre un sfert si pana la o
jumatate de lingurita. Veti beneficia nu doar de un gust mai bun, dar si
de sanatate."
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu