Culoarea albastră a fructelor este dată de antocianide, antioxidanţi
puternici, care ne protejează sistemul nervos, prevenind boli precum
cancerul. Ele se mai găsesc şi în cireşe, mure, zmeură și struguri
roşii. Fiind bogate în provitamina A şi vitamina C, afinele ajută la
menţinerea sănătăţii vederii.
Stimulează funcția pancreasului
Cunoscute în lumea naturiştilor şi sub numele de „insulină vegetală,” afinele ajută la stabilizarea şi echilibrarea glicemiei. Afinele şi ceaiul din frunze de afin ar trebui să fie nelipsite din regimul alimentar al celor diagnosticaţi cu diabet zaharat de tip 2.
Acest lucru este pus pe seama mirtilinei, pigment prezent în fructe și frunze, care ajută stimularea funcției pancreatice. Persoanele care suferă de diabet pot să-şi prepare ceai din 2 linguri de frunze de afin şi 500 ml de apă, care se infuzează 7-8 minute şi să bea câte o cană (250 ml), înainte de micul dejun şi de masa de prânz.
Și sucul din afine fiert cu scorţişoară şi cuişoare este eficient pentru a ţine glicemia sub control. Sucul se poate consuma rece sau cald, în funcţie de preferinţe, dar şi de anotimp.
De ajutor în ambele forme de diabet
Extractul, pulberea, tinctura sau maceratul de afine – datorită proprietăţilor hipoglicemiante – sunt indicate în special celor cu diabet non-insulino-dependent de insulină (de tip 2), dar ar putea fi de ajutor şi celor dependeţi de insulină (tipul 1), limitând producţia acestui hormon, şi ţinând sub control nivelul zahărului din sânge.
Atenţie! Medicii recomandă ca bolnavul să nu renunţe însă la tratamentul indicat de medicul diabetolog.
3 motive în plus în favoarea afinelor
- Susţin sistemul imunitar
Putem intra în sezonul rece cu o imunitate mai puternică dacă ținem o cură cu afine 20 de zile (se consumă zilnic 200 g).
- Treatează diarea
Taninurile din ceaiul de afine combat eficient diarea. Tot conţinutul de taninuri face ca infuzia de afine să ajute la calmarea tractului digestiv.
- Cresc protecţia creierului la stres
Antioxidanții din afine feresc creierul de stresul oxidativ şi reduc afecţiunile determinate de fenomenul de îmbătrânire. Remediile din afine îmbunătățesc memoria și concentarea.
SFAT Click sănătate: Când culegem afinele trebuie să avem grijă să fie bine coapte, fiindcă la maturitate sunt foarte bogate în antioxidanţi. Afinele se pun într-un vas acoperit şi se ţin la frigider. Dacă rămân la temperatura camerei mai mult de o zi, se strică.
Stimulează funcția pancreasului
Cunoscute în lumea naturiştilor şi sub numele de „insulină vegetală,” afinele ajută la stabilizarea şi echilibrarea glicemiei. Afinele şi ceaiul din frunze de afin ar trebui să fie nelipsite din regimul alimentar al celor diagnosticaţi cu diabet zaharat de tip 2.
Acest lucru este pus pe seama mirtilinei, pigment prezent în fructe și frunze, care ajută stimularea funcției pancreatice. Persoanele care suferă de diabet pot să-şi prepare ceai din 2 linguri de frunze de afin şi 500 ml de apă, care se infuzează 7-8 minute şi să bea câte o cană (250 ml), înainte de micul dejun şi de masa de prânz.
Și sucul din afine fiert cu scorţişoară şi cuişoare este eficient pentru a ţine glicemia sub control. Sucul se poate consuma rece sau cald, în funcţie de preferinţe, dar şi de anotimp.
De ajutor în ambele forme de diabet
Extractul, pulberea, tinctura sau maceratul de afine – datorită proprietăţilor hipoglicemiante – sunt indicate în special celor cu diabet non-insulino-dependent de insulină (de tip 2), dar ar putea fi de ajutor şi celor dependeţi de insulină (tipul 1), limitând producţia acestui hormon, şi ţinând sub control nivelul zahărului din sânge.
Atenţie! Medicii recomandă ca bolnavul să nu renunţe însă la tratamentul indicat de medicul diabetolog.
3 motive în plus în favoarea afinelor
- Susţin sistemul imunitar
Putem intra în sezonul rece cu o imunitate mai puternică dacă ținem o cură cu afine 20 de zile (se consumă zilnic 200 g).
- Treatează diarea
Taninurile din ceaiul de afine combat eficient diarea. Tot conţinutul de taninuri face ca infuzia de afine să ajute la calmarea tractului digestiv.
- Cresc protecţia creierului la stres
Antioxidanții din afine feresc creierul de stresul oxidativ şi reduc afecţiunile determinate de fenomenul de îmbătrânire. Remediile din afine îmbunătățesc memoria și concentarea.
SFAT Click sănătate: Când culegem afinele trebuie să avem grijă să fie bine coapte, fiindcă la maturitate sunt foarte bogate în antioxidanţi. Afinele se pun într-un vas acoperit şi se ţin la frigider. Dacă rămân la temperatura camerei mai mult de o zi, se strică.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu