Cartofii sunt o alegere excelenta pentru o cina usoara, iar pregatiti la cuptor nu iti pun silueta in pericol. Daca nu vrei sau nu ai timp prea mult pentru gatit, niste cartofi copti umpluti cu ciuperci reprezinta preparatul perfect pentru masa de seara.
Ingrediente:
6 cartofi medii
200 g ciuperci proaspete
1 ceapa
10 ml ulei pentru uns cartofii
50 ml ulei
1/2 legatura patrunjel
sare si piper
Mod de preparare:
Se
spala cartofii si se curata. Se inteapa cu furculita, se ung cu ulei si
se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor circa
50-60 min, iar cand furculita patrunde usor inseamna ca sunt gata.
Se
lasa cateva clipe sa se mai racoreasca apoi se taie capacele si se
scobeste interiorul lasand putin miez pe coaja. Partea extrasa nu se
arunca, ci se paseaza intr-un bol separat.
Punem ulei la incins
intr-o tigaie. Adaugam ciupercile taiate cubulete si le lasam 4-5 min
pe flacara. Se adauga ceapa taiata marunt si se amesteca cu ciupercile,
le lasam apoi pe foc inca 2-3 min. La urma adaugam sare si piper.
Se
lasa sa se racoreasca apoi se pune peste miezul de cartofi impreuna cu
patrunjelul maruntit. Se amesteca pana formeaza o compozitie omogena.
Umplem
cartofii scobiti cu compozitia rezultata, ii asezam din nou in tava si
ii dam la cuptor cca 10 min ( la 160 C) si 5 min la cuptorul pe grill,
pentru a capata aspect aramiu ispititor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu