Când vine vorba de o gustare înainte de școală, de job sau de un examen, cei mai mulți români aleg covrigul ieftin și bun, care ține de foame și este perfect pentru momentele de grabă. În ultimii ani, orașele au fost invadate de covrigării și patiserii, asta pentru că viteza cu care se desfășoară viețile oamenilor necesită și gustări rapide.
Cât de sănătoși sunt covrigii – produsele pe bază de făină albă rafinată, inclusiv covrigii, îngrașă și nu au elemente nutritive
Însă, un lucru este sigur, aceste produse rapide au mai multe dezavantaje decât avantaje. La întrebarea cât de sănătoși sunt covrigii, răspunsul este că aceștia ne pot periclita sănătatea dacă sunt consumați în exces.Cele mai multe simigerii fierb covrigii în exces de substanțe potențatoare de gust și zahăr, astfel că un covrig are până la 300 de calorii, dar nu conține nicio substanță nutritivă. Conținutul crescut de zahăr favorizează supraponderabilitatea și riscul dezvoltării diabetului. Mai mult, conținutul mare de carbohidrați din covrigi favorizează apariția bolilor de inimă.
Cât de sănătoși sunt covrigii – crește riscul de diabet și supraponderabilitate, datorită conținutului mare de zahăr și alte substanțe care îi dau gust
Chiar dacă țin de foame, covrigii nu au nicio valoare nutritivă, practic organismul nu extrage necesarul de vitamine și fibre de care are nevoie zilnic. În plus, ingredientele din care se fac covrigii nu sunt cele mai sănătoase, mai ales dacă ne gândim la potențatorii de gust.Produsele din făină albă rafinată ne afectează intestinul gros, dar și pancreasul, iar covrigii au devenit masa preferată a multor români. Însă, medicii nutriționiști avertizează că o cantitate mare de covrigi consumați în mod regulat poate afecta sănătatea grav. Moderația în consumul alimentelor de patiserie este singura recomandată.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu