Tipuri de cancer prevenite cu ajutorul verzei crude

Cercetarile stiintifice au evidentiat in frunzele de varza substante cu proprietati antitumorale, antioxi­dante si antiinflamatoare exceptio­nale. In plus, stu­diile statistice realizate pe la inceputul anilor '90 au relevat un aspect uimitor: populatiile la care varza este aliment traditional, fiind con­sumata murata sau cruda, in mari canti­tati, se bucura de imunitate crescuta la mai multe tipuri de cancer.

Cele mai mari beneficii le obtineti daca veti consuma varza sub forma de salata. Iata cum se prepara si cum se consuma salata de varza - medicament:
1. Spalati varza si o curatati de fruzele stricate sau imbatranite, apoi o taiati marunt cu un cutit cu lama de inox.
2. Imediat o amestecati cu sare, putin cimbru, ulei presat la rece si cu otet sau lamaie, dupa gust.
3. Se consuma cat mai proaspata posibil.
Tipuri de cancer prevenite cu ajutorul verzei crude

Varza are numeroase beneficii, dar fara nicio indoiala, cele de prevenire si tra­ta­re a cancerului sunt cele mai impor­tante. Principiile active din frunzele de varza induc celulelor maligne apoptoza, regleaza actiunea hormonilor ste­roi­dieni in organism (implicati in aparitia a numeroase forme de cancer), regleaza ritmul de diviziune celu­lara, induc o crestere a productiei enzimelor respon­sabile de inactivarea si de eliminarea celulelor malig­ne. Iata ce tipuri de cancer puteti preveni si trata cu varza:

1. Cancerul colorectal 
Intr-un studiu-gigant realizat in Olanda, au fost colectate date privind vulnerabilitatea fata de cancerul de intestin, in raport cu obiceiurile alimentare, de la o suta de mii de persoane, pe o perioada de timp de sase ani. Conform raportului final, la indivizii care consuma zilnic le­gume din familia cruciferelor, adica varza, varza rosie, conopida si broccoli, incidenta cancerului de colon si de rect este cu 49% mai redusa, fiind, practic, de doua ori mai protejati de aceasta teribila afectiune.

2. Cancerul de san
Numeroase studii au aratat ca femeile care consuma varza sau varza murata se bucura, intr-o proportie foarte ridicata, de imunitate fata de cancerul la san. Cea mai ridicata rata a imunitatii o au femeile care au consumat varza inca de la varsta de 12-13 ani, macar o data la 2-3 zile.
In Polonia, de pilda, unde datorita obiceiurilor culinare, o femeie consuma inca din adolescenta, anual, in medie, 25-30 kg de varza, cazurile de cancer mamar sunt mai rare, cu incredibilul procentaj de 72%, decat in celelalte zone ale lumii.

3. Cancerul de prostata
Persoanele care consuma legume in stare cruda au cu 35% mai mari sanse sa nu faca aceasta boala, iar la cei care consuma, la macar o treime din mese, in mod special varza cruda si legume inrudite (broccoli, varza rosie), riscul de a face cancer la prostata scade cu 44%.

4. Cancerul pulmonar
Intr-un studiu pe 2.141 de cazuri de cancer pulmonar, a fost verificat felul de a se ali­menta al bol­navilor, in com­paratie cu persoane sanatoase, cu aceleasi caracte­ris­tici genetice. S-a do­ve­dit ca varza cruda si le­gumele inrudite cu ea reduc cu 37% riscul de apa­ritie a cancerului pul­monar. Prin studii similare, facute in China, s-a aratat ca si fumatorii sau fostii fumatori beneficiaza de aceleasi extraordinare efecte pozitive ale consu­mului de varza.

5. Cancerul vezicii urinare 
Medicii aus­tralieni au studiat cazurile a 697 de bolnavi de cancer al vezicii urinare, in paralel cu cazurile a 708 de persoane sanatoase, din aceeasi grupa de varsta si de aceeasi rasa. Ei au observat ca la persoanele care consuma de mai multe ori pe saptamana varza cruda (dar si alte legume inrudite, cum ar fi varza rosie sau broccoli) incidenta cancerului vezicii urinare este cu 29% mai mica.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu