Propolisul face minuni, ce poti trata cu propolis

Propolisul e un complex de substante vindecatoare, adunat de albine din mugurii si de pe scoarta diversilor pomi ori copaci. Din acest complex se produc propolis brut, unguentul de propolis, apa de propolis, tinctura de propolis sau miere propolizata. Datorita muncii albinelor, acest produs are proprietati miraculoase si e folosit in nenumarate tratamente.

Beneficii

Propolisul e un produs apicol extrem de pretios cu actiune antibacteriana. Compozitia sa este urmatoarea: 55% rasini si balsamuri, 25-30% ceruri, 10% uleiuri eterice si aromate, 5% polen, plus aminoacizi, enzime, vitamine diverse, hormoni naturali, acizi organici, flavone, flavonoizi si un complex de saruri minerale ce aduna la un loc fierul, zincul, calciul, siliciul etc.

Propolisul poate fi folosit in diverse tratamente, deoarece, pe langa faptul ca e bactericid, este si antiseptic, antiviral, antitoxic, antiparazitar, antitumoral si anticancerigen. In plus, are actiuni epitelizante, antiinflamatoare, cicatrizante si diuretice.
Ce poti trata cu propolis

Astmul

Se foloseste tinctura de propolis pentru bronsita acuta, astmul infectios si abcesul pulmonar - 15-30 de picaturi de trei ori pe zi, inainte de mese - intr-un pahar mic de lapte sau apa calduta.

Se fac si sedinte cu aerosoli. Tinctura de propolis (15%) diluata in apa se foloseste in sedintele care dureaza 5 minute, fiind urmate de repaus timp de 20 minute. Tratamentul se face de doua ori pe zi, timp de maximum 30 de zile.

Nou tratament cu propolis pentru vindecarea ulceratiilor dureroase ale gurii

Colesterol

Tinctura de propolis (20%) se ia cate 30 de picaturi in putina apa, dimineata, pentru tratarea hipertensiunii arteriale, a aterosclerozei si diminuarea colesterolului in sange.

Tinctura de propolis (30%) luata de doua sau trei ori pe zi, cate zece picaturi, dupa mese, se recomanda pentru cardiopatia ischemica si angina pectorala. Tratamentul dureaza 15 zile.

Afectiunile maligne

Tinctura de propolis (20-30%) se ia in doza de cate 30-50 de picaturi inainte de mese, de 3-4 ori pe zi, pentru o lunga perioada de timp. Tratamentul cu propolis blocheaza celulele cancerigene, imbunatateste sistemul imunitar si restabileste echilibrul organic. De asemenea, e benefic in inlaturarea efectelor nocive pe care radioterapia le are.

Menopauza

Se iau zece picaturi de tinctura zilnic, timp de un an.

Tuberculoza pulmonara

Se iau 30 picaturi de tinctura, de trei ori pe zi. De asemenea, se vor face si inhalatii - la un sfert de litru de apa se adauga 100 de picaturi de tinctura. Inhalatiile se fac timp de doua saptamani.

Propolisul, antibiotic natural

Enterite, parazitoze, dureri de stomac si ulcer

Se toarna 40 de picaturi tinctura de propolis in 100 de ml lapte cald, iar aceasta solutie se consuma zilnic, pe stomacul gol.

Eczeme infectioase

Se aplica comprese cu tinctura de propolis, iar acestea se tin timp de o ora. In eczemele uscate, se aplica unguent de propolis sau crema de galbenele cu propolis, de doua sau trei ori pe zi.

Bolile infectioase care duc la stari febrile se trateaza cu 30 de picaturi tinctura propolis pe zi.

Inflamarea rinichilor sau a ficatului

In cazul inflamatiilor rinichilor sau ale ficatului, se iau de doua ori pe zi cate 40 de picaturi amestecate in 100 ml de apa calda. Acest tratament se repeta pana la vindecare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu