Fasolea verde este o leguma minune pentru ca are
toate calitatile si beneficiile legumelor, la care se adauga o cantitate
semnificativa de proteine, totul cu un aport caloric nesemnificativ.
Fasolea este originara din America de Sud. Europenii au gustat
fasolea boabe si fasolea verde abia dupa ce spaniolii s-au intors din
Lumea Noua, dar dupa secolul al-XVI-lea fasolea a ajuns pe toate mesele
din Europa.
Spre deosebire de fasolea boabe , care este forma matura a acestei
legume, fasolea verde este recoltata imatura, iar pentru aceasta,
calitatile sale nutritionale sunt cu totul si cu totul exceptionale.
Ce contine fasolea verdeIn 125 de grame de
fasole verde sunt 40 de calorii. Aceeasi cantitate asigura aportul a 25%
din necesarul zilnic de vitamina K, 20% din necesarul de vitamina C si
B. Fasolea verde este o sursa excelenta de omega 3, porta luata ca
martor continand 10% din doza zilnica.
Contine minerale: fier, potasiu, magneziu, fosfor, calciu, mangan si cupru,
plus 20% din necesarul zilnic de fibre. Este remarcabila cantitatea de
de proteina vegetala care se afla in fasole, circa 3 grame in 125 de
grame de fasole verde.
Fasolea verde este si o sursa de antioxidanti si fitonutrienti,
incepand de la beta-caroten si luteina, si terminand cu violaxantin si
neoxantin, nutrienti minunati care ingrijesc sistemul vascular si inima.
In plus, stimuleaza imunitatea generala activand sistemele naturale de
protectie impotriva celulelor de tip canceros.
Se considera ca
fasolea verde este un suport pentru sistemul osos ca urmare a
combinatiei speciale de minerale pe care o contine ceea ce face din
aceasta leguma un aliment ideal pentru dieta femeilor.
Despre fasolea verde se poate spune ca este in sezon tot timpul
anului, pentru ca toate proprietatile ei se pastreaza prin congelare.
Incepand din mai, iunie, pana la finele lui septembrie, jumatatea lui
octombrie, fasolea verde este "in sezon".
Aici gasesti tot felul de retete unde fasolea verde este ingredientul principal.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu