Fasolea verde face minuni pentru sanatate

Fasolea verde este o leguma minune pentru ca are toate calitatile si beneficiile legumelor, la care se adauga o cantitate semnificativa de proteine, totul cu un aport caloric nesemnificativ.

Fasolea este originara din America de Sud. Europenii au gustat fasolea boabe si fasolea verde abia dupa ce spaniolii s-au intors din Lumea Noua, dar dupa secolul al-XVI-lea fasolea a ajuns pe toate mesele din Europa.

Spre deosebire de fasolea boabe , care este forma matura a acestei legume, fasolea verde este recoltata imatura, iar pentru aceasta, calitatile sale nutritionale sunt cu totul si cu totul exceptionale.

Ce contine fasolea verdeIn 125 de grame de fasole verde sunt 40 de calorii. Aceeasi cantitate asigura aportul a 25% din necesarul zilnic de vitamina K, 20% din necesarul de vitamina C si B. Fasolea verde este o sursa excelenta de omega 3, porta luata ca martor continand 10% din doza zilnica.

Contine minerale: fier, potasiu, magneziu, fosfor, calciu, mangan si cupru, plus 20% din necesarul zilnic de fibre. Este remarcabila cantitatea de de proteina vegetala care se afla in fasole, circa 3 grame in 125 de grame de fasole verde.

Fasolea verde este si o sursa de antioxidanti si fitonutrienti, incepand de la beta-caroten si luteina, si terminand cu violaxantin si neoxantin, nutrienti minunati care ingrijesc sistemul vascular si inima. In plus, stimuleaza imunitatea generala activand sistemele naturale de protectie impotriva celulelor de tip canceros.
Se considera ca fasolea verde este un suport pentru sistemul osos ca urmare a combinatiei speciale de minerale pe care o contine ceea ce face din aceasta leguma un aliment ideal pentru dieta femeilor.

Despre fasolea verde se poate spune ca este in sezon tot timpul anului, pentru ca toate proprietatile ei se pastreaza prin congelare. Incepand din mai, iunie, pana la finele lui septembrie, jumatatea lui octombrie, fasolea verde este "in sezon".

Aici gasesti tot felul de retete unde fasolea verde este ingredientul principal.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu