Amigdalele au un rol benefic in organism,
impiedicand patrunderea bacteriilor in faringe. Totusi, atunci cand sunt
inflamate, ele dau nastere unei infectii dureroase, numita amigdalita.
Simptomele acesteia (febra, dificultatile severe la inghitire si
durerile de cap) pot fi eliminate cu ajutorul remediilor naturale de mai
jos.
Ceaiul de musetel
Iritatiile in gat provoaca dureri intepatoare si sunt insotite de
congestii nazale, stranut si tuse. Acestea pot fi tratate cu ceai de
musetel, un excelent antibiotic. Pregateste o infuzie de musetel dintr-o
lingurita de planta uscata la 250 ml apa. Bea doua-trei cani de ceai
caldut pe zi, indulcit cu miere sau poti face gargara.
Tinctura de galbenele
Pentru tratarea amigdalitei, se poate folosi tinctura de galbenele.
Aceasta are proprietati antiinflamatorii, antiseptice si anestezice.
Tinctura se prepara din doua-trei flori de galbenele la 100 ml de
alcool. Dilueaza 10-15 picaturi de tinctura in 100 ml apa si foloseste-o
ca sa faci gargara, de trei ori pe zi.
Cataplasme cu cartofi
Recunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene si antivirale,
cartoful este eficient cand este utilizat extern, sub forma de
cataplasma. Fierbe 500 grame de cartofi in coaja, dupa care pune-i
intr-un servet si zdrobeste-i. Pentru a evita arsurile, infasoara-ti
gatul intr-un prosop si aseaza cartofii deasupra. Lasa-i sa actioneze
pana cand se racesc.
Comprese cu lamaie
Daca ai temperatura ridicata si frisoane din cauza amigdalitei, lamaia iti vine in ajutor.
Amesteca o lingura de zeama de lamaie intr-un sfert de litru de apa
si lasa cateva minute sa se amestece. Inmoaie un servet, preseaza-l
usor pentru a indeparta surplusul de lichid si aseaza-l in jurul
gatului. Tine compresa o ora, dupa care e bine sa stai cel putin o ora
intr-un loc calduros.
Sfaturi utile!
Fierbe o lingurita plina cu seminte de ridiche impreuna cu o
jumatate de ceasca de otet de mere. Adauga apa si miere de albine, pana
ce taria otetului devine suportabila si fa gargara cu amestecul
rezultat.
Pune 50 g de propolis solid la macerat in 250 ml de alcool rafinat, vreme de doua saptamani si agita zilnic sticla. Pentru calmarea durerilor de gat, bea seara, inainte de culcare, o lingurita din acest lichid, indulcit cu miere. Timp de o ora, evita sa mananci sau sa bei ceva.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu