Usturoiul scade semnificativ riscul de cancer

Usturoiul este o sursa esentiala de substante necesare corpului nostru. In compozitia sa se gasesc vitamine (A, complexul B (B1 si B6) si C), de minerale (magneziu, calciu, potasiu, iod, zinc), de aminoacizi si de enzime. 
Tocmai de aceea, consumat destul de des, usturoiul creeaza un scut protector in jurul principalelor organe, prevenind astfel aparitia bolilor cardiovasculare, cancerului, reumatismului si hipertensiunii.
Asa ca va aratam o parte din bolile pe care le previne si felul in care actioneaza asupra acestora.
Scade semnificativ riscul de cancer
Potrivit specialistilor americani de la Institutul National impotriva Cancerului, persoanele care consuma zilnic usturoi sunt protejate de cancer de stomac, de colon, de sân, de esofag si de cancer bucal. Explicatia este ca in acest aliment se gaseste alicina, o substanta cu efect puternic anticancerigen care se elibereaza numai atunci când usturoiul este pisat. Intr-un singur câtel de usturoi se gasesc circa noua miligrame de alicina.
Regleaza nivelul tensiunii si protejeaza inima
Oamenii de stiinta australieni de la Universitatea Adelaide au constatat ca hipertensivii care consuma zilnic un catel de usturoi reusesc sa-si mentina mai usor tensiunea sub control.
Antibiotic natural
Alicina din compozitia usturoiului este renumita si pentru proprietatile antibiotice. Cel mai elocvent studiu privind efectul antibiotic al usturoiului este cel realizat de cercetatorii americani de la Universitatea din Boston. Oamenii de stiinta au observat o ameliorare a starii de sanatate a voluntarilor diagnosticati cu penumonie stafilococica si streptococica si care prezentau rezistenta la antibiotice.
De asemenea, in cartea „Cheia Longevitatii”, dr. Mihai-Alin Scarlat spune ca usturoiul are actiune favorabila in unele afectiuni digestive (diaree, balonari) si actioneaza ca un antiseptic pulmonar in cazul unor afectiuni respiratorii (emfizem, bronsita, astm). in plus, usturoiul are rol anticoagulant, prevenind formarea cheagurilor de sânge. Ba, mai mult, continutul bogat in sulf il recomanda in  caz de afectiuni reumatismale. 
De asemenea, datorita vitaminelor cu rol puternic antioxidant (vitaminele A si C), usturoiul previne imbatranirea precoce.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu