Diabetul este o boala care presupune, la modul simplu, faptul ca organismul nu asimileaza corespunzator alimentele. Alimentele consumate sunt transformate in glucoza la
nivelul stomacului si intestinului. Glucoza ajunge in sange, care apoi o
transporta catre toate celulele corpului, iar pentru a ajunge in
interiorul lor este nevoie de insulina (un hormon generat de pancreas).
In interiorul celulei, zaharul este folosit pentru generarea de
energie celulara. Daca pancreasul nu genereaza suficienta insulina sau
celulele nu reactioneaza corespunzator la aceasta apare diabetul.
Conform recomandarii Asociatiei Americane a Diabeticilor, glucoza din
sange trebuie sa fie intre 80 si 120 miligrame pe decilitru intre mese
sau cand postim. Daca glucoza din sange este in afara acestor valori
atunci apare diabetul.
Ceaiul de samburi de masline te poate scapa de
aceasta boala daca este consumat in mod regulat. Asadar, 200 de samburi
mari de masline se pun la uscat. Dupa 2-3 saptamani, acestia se sparg in
piua de bucatarie si apoi se rasnesc, pana cand obtineti o pulbere
fina.
Cum se administreaza? In fiecare dimineata, se pune la fiert apa,
cam cat pentru o cana de ceai, si se lasa pe foc mic timp de 10 minute.
In apa fiarta se toarna o lingurita din praful de samburi de masline si
se bea cu inghitituri mici, pe stomacul gol, pana la ora 12:00. In
timpul acesta, se mai ia si o lingurita de ulei de masline, obtinut prin
presare la rece. Cura se tine zilnic, pana la epuizarea prafului de
samburi, dupa care se repeta la 4-6 luni de zile. Daca tratamentul va fi
tinut corect, glicemia va scadea rapid.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu