Farfurii zburatoare sau drone de spionaj

În ianuarie 2015, mai multe obiecte neidentificate au survolat Parisul, în zonele cele mai sensibile. Mai important este faptul că în ianuarie și februarie 2015, centralele nucleare din Franța au fost și ele survolate.  Mulți au susținut că aceste obiecte sunt drone. Autoritățile au interzis zborul dronelor deasupra marilor orașe sau a centralelor nucleare. Două treimi dintre cele 19 centrale nucleare ale Franței au fost survolate și după ce autoritățile au interzis drone în astfel de zone.
Mulți s-au întrebat dacă aceste drone sunt de origine misterioasă, sau sunt altfel de obiecte zburătoare. În aceeași perioadă, în Brest, unde se află patru submarine nucleare, portul a fost survolat de astfel de obiecte zburătoare. În noaptea dintre 31 octombrie și 1 noiembrie 2014, șase baze nucleare au fost survolate în același timp. O asemenea activitate de spionare a bazelor militare, în același timp, presupunea o bună organizare și coordonare, pentru că cele șase baze militare erau amplasate în zone la mare distanță, una de alta.
Zborul deasupra bazelor nucleare este interzis, prin acorduri internaționale. Sunt interzise zborurile într-un perimetru de 5 kilometri pătrați, în jurul bazelor și la o altitudine mai mică de 1 kilometru. Autoritățile franceze se tem de un eventual atac terorist la una dintre bazele nucleare Multe persoane și-au pus întrebarea dacă au fost cu adevărat drone, obiectele care au survolat centralele nucleare. Pentru a efectuat un zbor, în Franța, posesorul unei drone trebuie să anunțe autoritățile cu 15 zile înainte de a fi efectuat. Traseul de zbor trebuie aprobat de autorități.
Dacă așa stau lucrurile, de ce autoritățile nu aveau cunoștință de astfel de zboruri și cum de au zburat chiar deasupra unor obiective de securitate maximă?
Sunt voci care susțin că cele 40 de survoluri care au fost vizualizate de la începutul anului, în Franța, nu au fost drone, ci OZN-uri. Se știe că OZN-urile au apărut sub diferite forme, elicoptere, avioane. Ufologii vorbesc despre o nouă formă de deghizare a OZN-urilor în drone. SUA este țara cu cele mai multe drone. Încă din 2010, americanii foloseau drone în Afganistan și Irak, pentru zonele considerate sensibile. Israelul a conceput o dronă militară, cu o lungime de 24 de metri, care va fi utilizată în caz de război. Dronele vor fi utilizate în zonele de război, spun strategii militari,cu succes.
Rămâne o problemă importantă. Pentru că ele zboară la joasă altitudine, radarele nu le pot identifica. Americanii cercetează o modalitate de detectare a dronelor, pe baza sunetului pe care elicea acestora o produce. Neidentificate, ele sunt un adevărat pericol, mai ales pentru marile orașe și pentru obiectivele militare și nucleare. Atacurile aeriene cu drone pilotate de la distanță atrag multe critici, mai mult, mulți susțin că dronele vor fi arma războaielor din secolul al XXI-lea.
Multe atacuri împotriva teroriștilor din Irak și Siria s-au efectuat cu ajutorul dronelor. Deja 87 de state dispun de drone automatizate. Pericolul vine și din faptul că multe dintre ele pot perturba spațiul aerian. În SUA dronele sunt utilizate de la livrarea de pizza, până la atacuri împotriva teroriștilor. În Germania, baza militară Reimstein, care este a americanilor, este în totalitate o bază numai pentru drone. Poate fi drona arma secolului XXI?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu