Modalitati eficiente de administrare a plantelor

Despre efectul miraculos al plantelor in tratarea unor boli stim cu totii cate ceva, dar pentru a ne bucura de efectele curative ale plantelor este foarte important sa cunoastem modul potrivit de administrare a lor. In primul rand, atunci cand le alegem in scop curativ, plantele recomandate trebuie administrate cat mai repede dupa aparitia simptomelor deranjante.

Exista mai multe moduri de administrare a plantelor, impartite in doua mari categorii - administrarea interna si administrarea externa.

Pentru utilizarea interna, modul de administrare recomandat, in general, il constituie pulberea de plante uscate si macinate fin (o lingurita), mentinute sub limba (administrare sublinguala) 15-20 de minute, urmata de inghitirea acestora cu putina apa.

Pulberea se administreaza de 1-4 ori pe zi (cel mai adesea de 3 ori pe zi); cel putin una dintre administrari trebuie realizata constientizand efectele subtile ale plantelor folosite.

Priza plantelor sau a amestecurilor de plante se face, preferabil, inainte de mese (minimum 30 de minute), cu exceptia situatiilor in care ele sunt luate simptomatic (de exemplu, un amestec antispastic - se administreaza la nevoie, atunci cand pacientul are dureri) sau sunt luate specific pentru a ameliora digestia (de exemplu, un amestec de plante amare, care se administreaza imediat dupa ce am mancat pentru a usura digestia).

Beneficiile administrarii sublinguale:
- principiile active se resorb foarte rapid si rezulta efecte rapide;
- in gura se absorb constituentii energetici, pe cand in intestin se resorb cei grosieri;
- administrarea este simpla si usoara;
- principiile active nu sunt degradate de o temparatura ridicata;
- extractia compusilor din plante are loc la temperatura corpului si continua in tubul digestiv;
- corpul beneficiaza de efectele terapeutice ale senzatiilor gustative.

Metoda pulberilor tinute sublingual este de 5-10 ori mai eficienta decat infuzia, pentru ca plantele nu se vor degrada la temperatura ridicata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu