Vegetalele de culoare indigo spre negru contin resveratrol, un antioxidant extrem de puternic, care are efect anti-tumoral - previne si trateaza cancerul, previne imbatranirea si bolile cardiovasculare, are actiune antiinflamatorie si nu numai.
Surse de resveratrol
Acest
polifenol se gaseste, in general, in fructele de culoare indigo-visiniu
spre negru, dar nu numai. Dudele negre, ciresele negre, strugurii
negrii, samburii de struguri negri, dar si albi, murele negre, noni,
rodiile, aloe vera, corcodusele negre, coacazele negre, prunele inchise
la culoare, afinele, varza rosie, ceapa rosie, merele violet, salata
Lollo, lintea neagra, fasolea neagra, dar si varza de Bruxelles, fragii,
alunele.
Ultimele trei, desi nu au culoare neagra, contin resveratrol intr-o cantitate mica.
Resveratrol
exista intr-o cantitate de 50-100 mg/gram de pielita de strugure, mai
mult decat dublul oricarei alte surse identificate.
Beneficiile resveratrolului
Are
un efect de distrugere tumorala directa, actionand impotriva oricarui
tip de localizare tumorala, dar mai ales asupra celor
hormono-dependente- san, uter, ovar, testicul, prostata, ficat, stomac
si a melanomului malign- cea mai periculoasa localizare canceroasa a
pielii si una dintre primele 3 localizari tumorale ca agresivitate.
Resveratrolul
blocheaza formarea de vase de sange in jurul tumorii, dar si
metastazarea celulelor maligne. Confera o protectie deosebita
materialului genetic nuclear(ADN), ferindu-l de mutatii.
Este
singurul antioxidant care actioneaza direct pe gena matusalemica sau
gena longevitatii, avand capacitatea de a creste durata si calitatea
vietii. Are si efect de potentator de efect (bioflavonoid) pentru toate
mineralele si vitaminele intalnite in cale, amplificand efectele
acestora de zeci-sute de ori.
Resveratrolul
are un potential antioxidant de 50 de ori superior vitaminelor C si E
la un loc.Este de 10-20 de ori mai puternic decat vitamina E in
protectia antioxidativa a LDL-colesterolului, nivelului sangvin al
colesterolului total si al trigliceridelor. Este un vasodilatator
arterial. Se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct
miocardic.
Resveratrolul este recunoscut pentru capacitatea de a
inhiba agregarea plachetara indusa de trombina si ADP(Kimura), avand
efect anti-trombic.
Are efecte anti-SIDA, antivirale(virusurile
hepatice, dar nu numai), antialergice, inhiband eliberarea histaminei,
antibacteriene si antiinflamatoare. Elasticitatea articulatiilor,
stimuland sinteza fibrelor de colagen,atat la nivel articular, cat si in
piele, astfel avand un rol cosmetic. Preantampina ridarea si
imbatranirea pielii, mentinandu-i elasticitatea si tineretea.
Are
un efect protectiv fata de boala Alzheimer prin blocarea proteinei
NF-Kb, impiedicand astfel microglia sa distruga neuronii. Exista studii
incurajatoare referitoare la potentialul sau terapeutic in ceea ce
priveste si alte boli neuro-degenerative.
Imbunatateste toleranta
la efort, performantele fizice si psihice. Creste durata de viata si
potentialul reproductiv la animalele de experienta pe care a fost
testat, cu 15-30%.
Se comporta ca un hormon fito-estrogen, cu urmatoarele beneficii:
1.
Reprezinta cel mai puternic fixator de calciu in oase, alaturi de
exercitiul fizic, prevenind si combatand eficient osteoporoza.
2. Confera protectie vasculara majora.
3. Combate tulburarile ocazionate de schimbarile climatice.
4. Ajuta la regularizarea ciclului menstrual si se opune oricaror manifestari dismenoreice.
5. Chiar in exces, confera protectie impotriva cancerului de san si col uterion si nu induce cancer.
6.
Protejeaza celulele nervoase impotriva efectelor devastatoare ale
stresului si maresc durata de viata a acestora, opunandu-se
apoptozei(mortii)acestora.
7. Creste eliminarea renala a acidului uric, prevenind acumularea sa si riscul de a dezvolta guta sau litiaza urica.
8.
Fito estrogenii sunt substante inductoare enzimatice(hepatice), cu rol
in detoxifierea organismului, dar si creste sinteza antioxidantilor
endogeni, a substantelor necesare corpului.
Persoanele care nu au
cancer, pot consuma toate alimentele mentionate mai sus de culoare
neagra pentru a beneficia de cat mai mult resveratrol. Acestora din urmă
li se recomanda sucul de varza rosie, dudele, ciresele, corcodusele
negre si afinele.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu