Stevia o minune a primaverii, curatarea de toxine

Stevia creste in zone salbatice, in zona pasunelor montane si zonele de deal. Stevia apare primavara si alaturi de spanac intra in categoria plantelor-minune ale acestui anotimp. In primul rand, stevia aduce beneficii organismului in ceea ce priveste curatarea de toxine, de aceea medicii nutritionisti spun ca este extraordinara intr-o cura de detoxifiere.    

O ciorba de stevie este perfecta in curele de slabire, intrucat are proprietati laxative. Mai mult, stevia are si numeroase proprietati nutritive, este foarte saraca in calorii si are un indice glicemic foarte mic.    

De asemenea, medicii nutritionisti mai spun ca stevia aduce beneficii sistemului digestiv si contine fibre si vitaminele A si C. Mai mult, contine fier si oxalati, la fel ca cealalta planta-minune a primaverii, spanacul. 

Datorita continutului de minerale si vitamine, stevia poate ajuta in ameliorarea asteniei de primavara. Pentru ca are un continut moderat de zaharuri, stevia poate regla nivelul zaharului din zange si poate indeparta pofta de dulciuri, dar si senzatia de foame, noteaza adevarul.ro. Nutritionistii ai arata ca stevia va poate scapa de fluidele excesive din oragnism si poate indeparta starea de oboseala. 

De asemenea, pe langa beneficiile interne ale organsimului, stevia ar avea efecte terapeutice si in uzul extern. Frunzele de stevie ar fi recomandate pentru ameliorarea unor boli ale pielii precum acneea, psoriazisul si deverse eczeme. Ar mai ajuta si la tratarea hipertrofiei glandulare limfatice sau a reumatismului.   

Stevia consumata ca salata poate stimula sistemul imunitar si cel antibacterian si combate pneumonia sau tusea. De asemenea, pentru ca e bogata in fibre si are efect laxativ poate fi excelenta si in cazul unor constipatii.   

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu