Plante recomandate in tratamentul aritimiei

Vorbim despre aritmia cardiaca atunci cand ritmul batailor inimii este neregulat: fie este prea accelerat, fie este prea lent. Atunci cand inima bate prea repede - mai mult de 100 batai/minut - afectiunea se numeste tahicardie, iar atunci cand bate prea lent - mai putin de 60 batai/minut - avem de-a face cu bradicardie.

In functie de partea inimii care este afectata, aritmia este atriala sau ventriculara, iar cea din urma poate duce la fibrilatie ventriculara, care este cauza principala a producerii infarctului miocardic fatal.

Aritmia cardiaca este o afectiune grava care trebuie tratata de catre medic. In colaborare cu tratamentul alopat puteti incerca si remedii naturiste. Iata cateva plante recomandate in tratamentul aritimiei:

Angelica (Angelica archangelica)

Contine cel putin 14 compusi antiaritmici, despre unul dintre ei spunandu-se ca este la fel de eficient ca verapamilul ( Calan, Isoptin), un foarte raspandit medicament blocant al canalelor de calciu.

James A. Duke autorul cartii "Farmacia verde" recomanda angelica intr-un cocktail alaturi de morcov, telina, fenicul, usturoi si patrunjel, toate stoarse intr-un storcator de fructe. Puteti sa adaugati si putina apa. Puteti bea unul sau doua pahare pe zi.

Pe langa blocante ale canalelor de calciu, telina contine si fitochimicale precum apigenina, apiina, magneziul si potasiul, care ajuta la prevenirea si tratarea aritmiilor. In plus, are compusi care ajuta la scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului. De asemenea, si usturoiul este un puternic agent anticolesterol si antihipertensiv.

Arborele de chinina (Cinchona, diferite specii)
Scoarta acestui copac contine chinidina, un alcaloid care sta acum la baza medicamentelor antiaritmice.

Paducelul
(Crataegus, diferite specii)
Este tonic cardiac folosit de secole, iar cercetarile moderne i-au confirmat valoarea. Multe studii au aratat ca ajuta la prevenirea problemelor cardiace, prin intarirea musculaturii inimii, imbunatatirea circulatiei in interiorul inimii si reducerea nevoilor de oxigen ale inimii.

Paducelul face ca sangele sa circule mai usor si cu mai putin efort. Se prepara ceai dintr-o lingura de planta uscata la o cana cu apa clocotita; beti pana la doua cani pe zi.

Tapa gastei (Leonurus cardiaca)

Studiile arata ca folosirea ei incetineste bataile accelerate ale inimii, imbunatatind activitatea generala a inimii. Planta ajuta si la linistirea sistemului nervos, reducand anxietatea, tensiunea nervoasa si stresul care insoteste declansarea problemelor cardiace.

In afectiunile cardiace, se foloseste infuzia dintr-o lingurita planta maruntita oparita cu o cana de apa, consumandu-se cate 1-2 cani pe zi.

Valeriana (Valeriana officinalis)

Este cunoscuta ca planta care provoaca stare de somn. Farmacologul naturist Daniel Mowrey, autor al cartii "The Scientific Validation of Herbal Medicine si Herbal Tonic Therapies" spunea despre valeriana ca ar contine compusi antiaritmici. In realitate, planta a fost folosita pentru aritmie si palpitatii inca din vremea romanilor.

Valeriana prezinta si alte avantaje: scade tensiunea arteriala, creste fluxul de sange catre inima si imbunatateste capacitatea de pompare a inimii. Se prepara ceai din 1 lingurita de planta uscata la o cana cu apa clocotita si se bea cate o cana pe zi, in 2-3 prize.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu