Capsunile contin o substanta folosita pentru albitul dintilor

Capsunile contin acid malic, o substanta folosita in preparatele cosmetice pentru albitul dintilor, dar si pentru pregatirea acestora in vederea plombarii. De altfel, acidul malic si bicarbonatul de sodiu sunt principalele substante folosite pentru albirea dintilor.

Cei care apeleaza la tratamente naturiste recomanda mestecarea indelungata a unei capsuni mari, bine coapte si clatirea ulterioara a gurii cu o solutie de bicarbonat de sodiu, pentru accentuarea efectului.

Literatura de specialitate mentioneaza ca acest tip de acid nu se gaseste numai in capsuni, el mai este prezent in mere, pere si struguri, care si ele pot fi utile pentru mentinerea albului dintilor, potrivit taifasuri.ro.

Capsunile isi fac efectul sezonier si s-ar putea ca acesta sa fie un avantaj. Deoarece acelasi tratament, aplicat vreme indelungata, creeaza obisnuinta si estompeaza adesea efectele. Capsunile isi fac datoria doua-trei luni pe an, timp suficient pentru a obtine efectul dorit. In restul anului raman valabile celelalte fructe - mere, pere, struguri si, suplimentar, clatitul cu bicarbonat de sodiu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu