Îți dorești să te hidratezi cu ceva sănătos, răcoros și gustos,
care să îți ofere nutrienți necesari organismului? Ei bine, trebuie să
încerci apa enzimatică sau apa vie.
Enzimele sunt cele care menţin şi întreţin viaţa, iar în lipsa lor
viaţa nu ar fi posibilă pentru mult timp. Enzimele fac parte din corpul
nostru încă din momentul naşterii şi fac viaţa posibilă prin acţiunile
lor de scindare, reparare şi construcţie a corpului şi celulelor sale.
Practic, enzimele funcţionează precum un catalizator ce permite
celulelor corpului nostru să funcţioneze corect.
Cele mai importante surse de enzime se găsesc în alimentele vii precum
germeni, fructe, legume, semințe, nuci, dar și toate alimentele crude.
În această categorie intră și apa enzimatică sau apa vie, după cum i se
mai spune.
Ce este apa enzimatică?
Apa enzimatică este o băutură naturală al cărui conţinut în enzime,
vitamine şi minerale a fost mult îmbogăţit datorită vegetalelor
proaspete şi vii care au fost adăugate în această apă. Apa vie este
ideală pentru persoanele care, în general, nu obișnuiesc să consume
legume, fructe și alte verdețuri.
Cum se realizează apa enzimatică
Pentru a obține apă enzimatică, trebuie să parcurgi câteva etape simple:
- Adaugă într-un borcan câteva funze, fructe sau legume sau un mix din
toate acestea - ingredientele se aleg după propriile preferințe sau în
funcție de fructele/legumele de sezon;
- Peste fructele/legumele din borcan adaugă apă plată până la umplerea borcanului;
- Aşează borcanul într-un loc liniştit pentru minim 8 ore, astfel încât vegetalele din borcan să se întrepătrundă cu apa, iar schimbul de materii, enzime, vitamine şi minerale să se realizeze eficient;
- Cu cât locul în care așezi borcanul este mai răcoros, cu atât mai mult timp trebuie să-l lași, dar nu mai mult de 48 de ore;
- Se strecoară apa și se păstrează la rece. Aceasta se consumă fără restricții de cantitate.
- Peste fructele/legumele din borcan adaugă apă plată până la umplerea borcanului;
- Aşează borcanul într-un loc liniştit pentru minim 8 ore, astfel încât vegetalele din borcan să se întrepătrundă cu apa, iar schimbul de materii, enzime, vitamine şi minerale să se realizeze eficient;
- Cu cât locul în care așezi borcanul este mai răcoros, cu atât mai mult timp trebuie să-l lași, dar nu mai mult de 48 de ore;
- Se strecoară apa și se păstrează la rece. Aceasta se consumă fără restricții de cantitate.
Din ce poți realiza apa enzimatică
- Fructe de orice fel, preferabil de sezon, cât mai proaspete și cât
mai naturale: mere, pere, pepene, struguri, vişine, cireşe, zmeură,
citrice, caise, piersici, măceşe, mango, rodie, fructul pasiunii şi alte
fructe exotice;
- Legume proaspete: roşii, morcovi, ardei, castraveţi, sfeclă roşie, gulie, varză, conopidă, broccoli etc;
- Verdețuri şi plante aromatice: pătrunjel, busuioc, cimbru, mărar, ghimbir, oregano etc., în funcție de preferințe;
- Plante medicinale: muşeţel, coadă-şoricelului, flori de şoc, flori de salcâm, frunze de zmeur, etc.
- Orice combinaţie din categoriile de vegetale de mai sus, după bunul plac.
- Legume proaspete: roşii, morcovi, ardei, castraveţi, sfeclă roşie, gulie, varză, conopidă, broccoli etc;
- Verdețuri şi plante aromatice: pătrunjel, busuioc, cimbru, mărar, ghimbir, oregano etc., în funcție de preferințe;
- Plante medicinale: muşeţel, coadă-şoricelului, flori de şoc, flori de salcâm, frunze de zmeur, etc.
- Orice combinaţie din categoriile de vegetale de mai sus, după bunul plac.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu