Scorțișoară cu miere de albine, o combinație pentru imunitate Atât mierea de albine, cât și scorțișoara au proprietăți benefice pentru sistemul imunitar. Încă din timpuri străvechi, mierea a fost folosită pentru vindecarea rănilor, atât prin aplicări locale, cât și prin consum intern.
Pe lângă gustul deosebit, combinație de miere și scorțișoară aduce un aport de enzime, vitamine și antiinflamatori naturali care fac minuni în mai multe afecțiuni imunitare, de la răceală ți gripă, la răni care se vindecă greu sau cancer.
Scorțișoara conține uleiuri volatile cu proprietăți antivirale, antifungice și antibacteriene. În plus, scorțișoara poate ajuta corpul să lupte cu infecțiile din tractul digestiv, care slăbesc imunitatea, la fel ca și cele respiratorii, care reduc capacitatea corpului de a lupta cu noi infecții prin privarea de oxigen a celulelor.
Scorțișoara se pare că inhibă și dezvoltarea candidozei și are proprietăți antiinflamatoare. Scorțișoara ajută și în caz de răceală sau gripă, dar mai ales la începutul afecțiunii, când apar transpirațiile, durerile și frisoanele.
O altă proprietate a scorțișoarei este că înlătură excesul de bilă din tractul digestiv și reduce risculd e apariție al cancerului de colon.
Unele studii arată chiar că scorțișoara ar fi recomandată pacienților care suferă de diabet tip 2. Deoarece ar ajuta insulina să fie mai eficientă în descompunerea glucozei din sânge.
Mierea conține și ea agenți antimicrobieni care inhibă creșterea și înmulțirea anumitor tipuri de bacterii. În plus, mierea are și ea proprietăți antioxidante, adică distruge radicalii liberi care oxidează celulele corpului, producând inflamație, cancer sau alte boli grave.
Mierea s-a dovedit foarte eficientă și în tratarea rănilor și arsurilor, iar unele studii arată că este recomandată în detrimentul unor substanțe chimice folosite în spitale, deoarece are dublu efect antiinfecțios și regenerator de țesuturi vătămate.
Scorțișoară și miere pentru slăbit
Combinația de scorțișoară și miere este recomandată și în curele de slăbit, deoarece ambele ingrediente au efecte de reglare a metabolismului și de corectare a arderilor de grăsimi din organism.Amestecul de scorțișoară cu miere de albine ajută la scăderea glicemiei și a colesterolului, ambele probleme fiind prezente la persoanele supraponderale sau obeze.
Curățarea organismului de bacterii și ciuperci parazite ajută la o mai bună digestie și detoxifiere a organismului, ceea ce înseamnă un metabolism mai eficient și mai puțin kilograme în plus.
Scorțișoara și mierea de albine au și un efect de reducere a poftei de mâncare și a poftelor alimentare, ceea ce susține o dietă echilibrată și ajută mult în cazul oricărei diete de slăbit.
Un beneficiu grozav al combinației de scorțișoară cu miere este că un consum regulat reduce depunerile de grăsime în țesuturi. Dacă iei zilnic miere cu scorțișoară, corpul tău nu mai poate depune cantități mare de grăsime de rezervă, ceea ce ajută majoritatea curelor de slăbire.
Combinația de scorțișoară și miere de albine aduce un aport de vitamine și minerale necesar oricărui organism aflat în plină cură de slăbire. Cu cât organismul este susținut de un aport constant de nutrienți de calitate, cu atât se simte mai puțin stresat în timpul unei diete restrictive.
Scorțișoară și miere, ce alte beneficii aduc sănătății
Scorțișoara cu miere este o combinație utilizată de medicina holistică și de adepții alimentației ayurvedice pentru mutle alte afecțiuni și boli considerate cronice:- Artrită
- Infecții ale vezicii urinare
- Boli cardiovasculare (mierea cu scorțișoară reduce colesterolul)
- Infecții digestive, gaze intestinale, indigestie
- Coșuri și infecții ale pielii
- Oboseală
- Cancer (scorțișoara cu miere ajută lupta cu cancerele osoase sau de stomac)
- Pierderea auzului
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu