Tratamente naturiste care vindeca lipsa de calciu

Maceratul de coji de ouă
Este un procedeu care conţine calciu sintetizat pe cale naturală (de către păsări). Acest fapt îi conferă, faţă de calciul obţinut prin procese chimice, avantaje deosebite: absorţie integrală, absenţa efectelor secundare şi a pericolului hipercalcemiei, reducerea riscului formării calcifierilor.
Principalele substanţe active conţinute sunt acizi (citric şi malic), vitamine (C,B, PP şi A – că provitamina), minerale (calciu, îndeosebi, şi, în mai mică măsură siliciu, mangan şi fosfor) şi enzime. Este indicat în insuficienţa paratiroidiana (cu fenomene de hipocalcemie şi spasmofilie), tulburări de creştere, osteoporoză, fracturi cu dificultăţi în sudarea oaselor, paradentoza, gravidie, alăptare. Contraindicaţii: diabet zaharat şi hipercalcemie.
Se administrează: 1 lingură, de 3 ori pe zi, la mesele principale, diluat în 100 – 200 ml. apă, sirop sau ceai medicinal. În cazul persoanelor în vârstă, doza se reduce la jumătate. Înainte de întrebuinţare se agita bine soluţia. Durata tratamentului, 2-4 săptămâni. Cura se poate relua numai după o pauză de 1-2 săptămâni.
Pentru preparare este necesar ca, mai întâi, cojile de ouă să fie spălate bine pentru îndepărtarea impurităţilor, după care se pun 1-2 zile la uscat. Se mărunţesc, apoi, la dimensiunile unui solz de peşte de circa 3/3 mm, pişându-se în pive sau presându-se pe un fund de lemn, după ce, în prealabil, le-aţi pus într-o bucată de pânză curata şi rezistenţă.
Cojile astfel fărâmiţate se macină cu râşniţă de cafea sau alt dispozitiv, până când devin un praf fin, asemănător fainei. Într-un vas de sticlă sau faianţă, se combină 2 părţi de praf de coji de ouă, cu 3 părţi de miere şi o parte de suc de lămâie sau vin alb. Se omogenizează bine amestecul, se toarnă într-o sticlă (care se închide ermetic cu dop) şi se pune la macerat timp de o săptămână, la loc întunecos, răcoros şi uscat (de regulă la frigider).
Soluţia se agită zilnic, de 2-3 ori. Preparatul astfel obţinut se păstrează în vase de sticlă colorată, ermetic închise, la adăpost de lumină, căldura şi surse de contaminare. Valabilitate, la frigider, 6 săptămâni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu