Pe masura ce inaintam in varsta, riscul de a dezvolta diferite boli creste, iar pentru evitarea acestora, sunt recomandate nu doar medicamentele, dar si alimentele care au rolul de a proteja organismul.
Usturoiul
Usturoiul este util in bucatarie pentru ca da gust mancarurilor,
dar acesta poate fi si o adevarata „mina de aur” pentru sanatatea ta.
Acest lucru se datoreaza faptului ca e o sursa bogata de antioxidanti
care protejeaza impotriva actiunii bacteriilor si a radicalilor liberi
din sange, asigurand protectia sistemului imunitar.
Proprietatile sale se datoreaza alicinei, o substanta ce actioneaza
asemenea unui antibiotic natural, reusind sa distruga virusurile si
infectiile puternice, potrivit adevarul.ro, care citeaza „Food Matters”.
Ghimbirul
Remediu folosit de mii de ani datorita nutrientilor cu proprietati
antiinflamatoare si antibacteriene, acesta poate fi consumat fie sub
forma de ceai sau natural. Calmeaza inflamatille de la nivelul
gatului si este un ajutor in cazul problemelor respiratorii, stimuland
eliminarea mucozitatilor si fluidizarea congestiilor respiratorii.
Mierea
Mierea este folosita cu succes in vindecarea eruptiilor cutanate,
arsurilor sau iritatiilor. Totodata, curata dintii si cavitatea bucala
de bacterii si opreste sangerarea gingiilor. Este, de asemenea,
eficienta in tratatea ulcerelor.
Alaturi de miere putem adauga coaja de lamaie sau aloe vera,
combinatie care ajuta care ajuta si mai mult in tratarea a numeroase
afectiuni si care reprezinta un mod de intarire a organismului.
Hreanul
Radacina picanta a hreanului are in compozitie substante
antibiotice naturale, triglicozizi sulfurati, enzime, fitohormoni,
uleiuri volatile si peroxidaza, o substanta antioxidanta extraordinara.
În plus, radacina ea este foarte bogata in vitamina C si B, dar si in
minerale precum fierul, potasiul, calciul sau magneziul.
Ceaiul verde
Benefic pentru sanatate datorita bogatiei de antioxidanti si
nutrienti, ceaiul verde imbunatateste functionarea creierului,
incurajeaza pierderea in greutate si scad riscul formarii de tumori.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu