Fructele de dud contin vitamina C si vitaminele A si E, acid folic si betacaroten. Sunt bogate in grupul de vitamine B, vitamina K si in minerale precum calciu, fosfor, fier, magneziu, potasiu si mangan.
Totodata, ele contin cel mai puternic antioxidant din
lume, lucru demonstrat de culoarea inchisa a lor. Resveratrolul din
compozitia dudelor este considerat cel mai puternic antioxidant natural.
Studiile efectuate de cercetatori au aratat ca resveratrolul protejeaza
impotriva alterarii vaselor de sange. Gratie antioxidantilor din
compozitie, fructele de dud sunt aliat in lupta cu cancerul, afectiunile
neurologice, diabetul si infectiile bacteriene.
Dudele ajuta si la prevenirea formarii de cheaguri de sange si scad
riscul bolilor de inima. Mineralele continute de dude ajuta la reglarea
tensiunii si a batailor inimii. Tot aceste fructe ajuta si sistemul
imunitar, vitamina C si flavonizii din compozitia lor protejeaza
impotriva racelilor si infectiilor.
Sunt fructele perfecte pentru micul dejun, datorita antioxidantilor
si vitaminelor care vor asigura necesarul de energie pentru intreaga
zi. In plus, dudele ajuta la imbunatatirea vederii si auzului, ajuta la
cresterea parului (in tara de origine, chinezii folosesc sucul de dude
ca tratament impotriva caderii parului), combat constipatia si
protejeaza creierul.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu