Nu toate iaurturile cu fructe contin neaparat si fructe. O asociatie non-profit americana a acuzat o companie de iaurturi cu fructe ca aceasta foloseste o insecta pentru obtinerea culorii din iaurt.
Ce contine iaurtul cu fructe – unele iaurturi cu fructe folosesc drept colorant o insecta
Unele companii de iaurturi folosesc carmin (E120), ce se obtine din
zdrobirea insectei femele Coccoidea, care da culoarea roz din iaurt.
Asadar, cand cumparati un iaurt cu fructe, care vreti sa contina fructe,
ci nu insecte, aveti grija sa nu scrie la ingrediente carmin sau E 120.
Mai mult, aproape toate iaurturile cu fructe nu par a fi alegeri
sanatoase cand vine vorba de alimentatia noastra, dar mai ales de
alimentatia copiilor. În compozitia iaurturilor se gasesc mai multe
tipuri de amidon modificat, care se traduce pe eticheta prin: E 1410, E
1414, E 1404, E 1420. Acestea se obtin din tratarea amidonului cu agenti
de oxidare, periodat de sodiu, dar si din plante modificate genetic,
potrivit clicksanatate.ro.
Ce contine iaurtul cu fructe – conservanti si aditivi periculosi pentru organism in iaurtul cu fructe
Un alt ingredient de care ar trebui sa ne ferim este E 331 sau
citratul de sodiu, care impiedica fixarea calciului in oase si poate
aduce tulburari cardiace sau spasme musculare. Cei care obisnuiesc sa
consume iaurturi cu fructe sa se uite pe eticheta dupa aceste
ingrediente periculoase.
Pe langa conservanti, iaurturile cu fructe mai contin si aditivi,
dintre care multi pot deveni nocivi daca sunt consumati in mod regulat.
Pectina E 440, un agent de ingrosare folosit in iaurtul cu fructe, este
un tip de zahar cu structura micromoleculara, care serveste la
prepararea marmeladelor, dulceturilor sau jeleurilor.
Ce contine iaurtul cu fructe – un ingredient din iaurtul cu fructe, E 407 poate provoca ulcer sau cancer
Un aditiv periculos este guma guar sau E 412, care nu sunt deloc
recomandati pentru consumul frecvent. El poate provoca balonari, crampe,
alergii, eczeme, greata. Mai mult, poate interfera cu absorbtia altor
grasimi si determina scaderea colesterolului seric. Acest aditiv se
gaseste si in iaurtul cu fructe. Poate cel mai periculos aditiv din
iaurtul cu fructe este carangenanul (E 407), care nu este recomandat
deloc pentru uz frecvent. El impiedica asimilarea mineralelor si
grasimilor in organism, poate da alergii si poate avea efecte laxative.
Dar, mai grav este ca poate cauza ulcer sau cancer.
Iaurtul cu fructe poate fi o gustare foarte buna, insa nu la fel de
eficienta ca atunci cand se consuma iaurtul separat de fructe.
Organismul asimileaza mult mai rapid si mai usor mineralele si
vitaminele din fructele proaspete, iar iaurtul poate fi o sursa
importanta de calciu daca este consumat cu moderatie, fara ca acesta sa
contina chimicale daunatoare.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu