Sursa bogata de vitamina K, vitamina responsabila de activarea calciului in organism, ajuta la intarirea oaselor. Totodata, contine si numeroase vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B9), rolul acestora fiind de a regla nivelul de carbohidrati, lipide si proteine din organism.
In plus, mazarea abunda de minerale, printre care se numara fierul,
magneziul, potasiul, cuprul si sodiul, dar si de vitamina A si C,
putand fi considerata o adevarata bomba de vitamine si minerale benefice
organismului.
Scade riscul de osteoporoza
Datorita continutului ridicat de vitamina K si B6, mazarea este
recomandata femeilor de varsta a doua, susceptibile de osteoporoza, prin
faptul ca intareste sanatatea oaselor, fiind astfel eficienta in
prevenirea osteoporozei si a arterosclerozei.
Imbunatateste sanatatea ochilor
Consumata frecvent, reduce riscul de degenerescenta maculara,
contribuind la imbunatatirea sanatatii ochilor. De vina pentru aceasta
proprietate a sa este luteina, un carotenoid pe care corpul il
transforma intr-un antioxidant.
Reduce riscul de boli cardiovasculare
Cu un continut ridicat de antioxidanti, acid folic, vitamina A si
C, mazarea, consumata frecvent, lupta in mod eficient impotriva
radialilor liberi, reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare,
regleaza nivelul de colesterol din sange si cel al tensiunii arteriale
si previne tulburarile de ritm ale inimii
Combate oboseala cronica
Mazarea, datorita continutului ridicat de fier, magneziu, seleniu
si a complexului de vitamine B, are un puternic efect energizant, fiind
un remediu eficient impotriva anemiei, si, implicit, a oboselii cronice.
Regleaza digestia
Sursa bogata de fibre si proteine, unul dintre beneficiile
consumului de mazare este cel de a induce senzatia de satietate. In
plus, cosumul ei are nenumarate efecte asupra sistemului digestiv:
previne constipatia, imbunatateste digestia, regleaza nivelul glicemiei
si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu